• Головна
  • Новини
  • У Бразилії проходять засідання V сесії Патріаршого Собору УГКЦ, присвяченого чернечому життю...

У Бразилії проходять засідання V сесії Патріаршого Собору УГКЦ, присвяченого чернечому життю

01.09.2011, 10:08
У Бразилії проходять засідання V сесії Патріаршого Собору УГКЦ, присвяченого чернечому життю - фото 1
Метою V сесії Патріаршого Собору УГКЦ, згідно із словами Патріарха Святослава (Шевчука), є бажання поглянути та призадуматись над тим, яким є монаше та чернече життя в УГКЦ.

Собор.jpgУ місті Прудентополі, у Бразилії, з 31 серпня до 4 вересня 2011 р., відбувається V сесія Патріаршого Собору УГКЦ. Згідно із чинним церковним законодавством, Собор – це асамблея, яка збирається кожних п’ять років і на якій присутній увесь єпископат, представники від священиків, монахів, монахинь і мирян Церкви.

Попередній Патріарший Собор УГКЦ був присвячений молоді у Церкві третього тисячоліття. Цьогоріч темою зустрічі є богопосвячене життя, а її гаслом – слова Євангелія від Святого Матея: „Ви – світло світу, Ви – сіль землі“ (Мт.5, 13-14).

Метою V сесії Патріаршого Собору УГКЦ, згідно із словами Патріарха Святослава (Шевчука), є бажання поглянути та призадуматись над тим, яким є монаше та чернече життя в УГКЦ , яким воно повинно бути та що сьогодні Церква очікує від богопосвячених осіб. 

За повідомленням Радіо Ватикан, представники усіх єпархій та екзархатів УГКЦ на чолі із своїми місцевими єрархами, вищі настоятелі, делегати монаших спільнот, чернечих чинів та згромаджень і мирян, разом із вірними Прудентополіса 31 серпня зустріли Главу Української Греко-Католицької Церкви Патріарха Святослава (Шевчука).

Засідання Собору розпочалося молитвою у храмі Святого Йосафата, а у монастирі Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії відбулось його офіційне відкриття. 

Владика Богдан Дзюрах, ЧНІ, Секретар Синоду єпископів УГКЦ, прочитав Декрет відкриття V сесії Патріаршого Собору. До присутніх звернувся Глава УГКЦ, Патріарх Святослав (Шевчук), наголосивши на тому, що Собор є доброю нагодою обмінятися досвідом та поставити у центрі уваги усієї УГКЦ покликання до богопосвяченого життя, а також подякувати усім тим отцям, монахам та монахиням, які продовж століття невтомно трудилися для розбудови УГКЦ у Бразилії. 


Владика Володимир Ковбич, ЧСВВ, Єпарх Куритибський, назвав Собор чудовою нагодою краще пізнати бразилійський край та його динамічну Українську Греко-Католицьку Церкву.

Зі словами привітання звернувся також архиєпископ Куритиби Моасір Вітті. Були прочитані привітання Префекта Конґреґації Інститутів Богопосвяченого життя і Товариств Апостольського життя, архиєпископа Жоао Браз де Авіза, та Префекта Конґреґації для Східних Церков, кардинала Леонардо Сандрі. 

C. Йосафата Пасічна, СНДМ, Секретар Секретаріату Собору, представила 122-ох, зареєстрованих на цей день, делегатів та були обрані члени робочих комісій Патріаршого Собору УГКЦ.