Розпочався візит Глави УГКЦ в Аргентину

26.08.2011, 16:16
Розпочався візит Глави УГКЦ в Аргентину - фото 1
За словами Предстоятеля УГКЦ, візит до Аргентини матиме кілька складових частин.

УГКЦ-в-Аргентині.jpgЗ 26 до 28 серпня 2011 року Глава УГКЦ Патріарх Святослав  (Шевчук) перебуватиме з візитом в Аргентині, зокрема у Посадасі, що є головним містом провінції Місіонес. У цій провінції, яка входить до Північного вікаріяту Єпархії Покрова Пресвятої Богородиці, проживає численна українська спільнота, повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

За словами Предстоятеля УГКЦ, візит до Аргентини матиме кілька складових частин. Зокрема, 26 серпня Патріарх Святослав (який до вибору Главою УГКЦ був Апостольським адміністратором єпархії Покрова Пресвятої Богородиці в Аргентині) прибуде до Посадасу. З ним разом подорожуватимуть владики Петро (Стасюк) з Австралії, Гліб (Лончина) з Великобританії та Даниїл (Козлінський), недавно призначений Апостольським адміністратором єпархії УГКЦ в Аргентині.

«Для нашої єпархії в Аргентині присутність разом владик УГКЦ з різних частин світу буде унікальною», – зазначає Глава УГКЦ.

О 20.00 за місцевим часом у храмі Святого Володимира Глава УГКЦ очолить Літургію. У суботу, 27 серпня, з нагоди річниці прибуття перших українських поселенців до провінції Місіонес, в церкві Святого Володимира Блаженніший Святослав та владика Петро (Стасюк), голова Патріаршої катехитичної комісії, представлять новий Катехизм УГКЦ «Христос − наша Пасха».

«У північному вікаріаті є дуже гарно організоване катехитичне служіння, але для навчання віри дуже часто використовуються матеріали Латинської Церкви. Тому ми хочемо презентувати наш Катехизм і розповісти про нашу катехитичну програму. Також будемо говорити про перспективу перекладу Катехизму на іспанську мову», – говорить Блаженніший Святослав про важливість цього заходу.

У неділю, 28 серпня, Глава УГКЦ очолить Літургію в базиліці Пресвятої Богородиці в місцевості Ітаті, що в провінції Коррієнтес. Це один із найважливіших Марійських паломницьких центрів Аргентини. Щороку до Ітаті відбувається також і українська проща, яка збирає численних прочан з усієї країни. Цього року це паломництво відбуватиметься саме 28 серпня, в празник Успіння Пресвятої Богородиці за юліянським календарем.

«Під час прощі для мене буде нагода попрощатися з людьми, з якими я мав багато нагод спілкуватися і молитися. Водночас відсвяткувати 50 років приїзду першого єпископа до Аргентини в контексті цієї нашої душпастирської візитації», – сказав Предстоятель УГКЦ.

Також під час цієї прощі Патріарх Святослав представить вірним новопризначеного Апостольського адміністратора Владику Даниїла (Козлінського). Гостем прощі буде Префект Конгрегації для Східних Церков Кардинал Леонардо Сандрі.