• Головна
  • Новини
  • Блаженніший Любомир (Гузар) поставив перед УГКЦ завдання розвивати «місійний дух», бо його бракує...

Блаженніший Любомир (Гузар) поставив перед УГКЦ завдання розвивати «місійний дух», бо його бракує

03.08.2011, 13:40
Блаженніший Любомир (Гузар) поставив перед УГКЦ завдання розвивати «місійний дух», бо його бракує - фото 1
Блаженніший Любомир (Гузар) закликав УГКЦ розвивати «місійний дух» не лише серед священиків та монашества, а й серед вірних.

Huzar.gifУГКЦ має бути готова послужити всім. Як повідомляє Пасторально-місійний відділ, таку думку висловив Блаженніший Любомир під час зустрічі з греко-католицькими місіонерами. Колишній Глава УГКЦ розповів священикам про історію українського місіонерства та поділився думками щодо сучасної греко-католицької місіології.

Блаженніший Любомир закликає місіонерів бути відкритими до інших і не боятися викликів сучасності. „Люди мусять бути свідомі, наша Церква збудована на українській громаді, але українці є гостинними господарями, готовими пригорнути людей інших національностей” – каже емеритований Архиєпископ.

На думку Блаженнішого Любомира, сьогодні УГКЦ бракує місіонерського досвіду та „місійного духа”. „Місійний дух – це є бажання проповідувати людям Ісуса Христа. ” – пояснює владика. Він також додає, що сьогодні Церква має розбудити „місійного духа” не лише серед священиків та монашества, але також серед вірних.

Ключем до успішного місіонерства є відчуття Божої любові і бажання поділитися з іншими правдою про Божу любов. „Якщо я не є переконаний, що Бог мене любить, то я нічим не зможу допомогти. Мій ближній має це в мені побачити. Сьогодні Церква має так працювати з вірними, щоб „річники” і ті, хто рідко відвідує храми стали практикуючими ” – відзначив Блаженній.

Місіонери УГКЦ приїхали в Україну на семінар „Теоретично-практична місійність УГКЦ у Вселенській Церкві”. Протягом трьох днів місіонери зустрілися з Главою УГКЦ Блаженнішим Святославом, Головою Пасторально-місійного відділу владикою Йосифом (Міляном), богословами та експертами у сфері душпастирства мігрантів. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.