• Головна
  • Новини
  • Глава УГКЦ зустрівся з місіонерами УГКЦ – учасниками духовно-формаційного семінару...

Глава УГКЦ зустрівся з місіонерами УГКЦ – учасниками духовно-формаційного семінару

02.08.2011, 09:24
Глава УГКЦ зустрівся з місіонерами УГКЦ – учасниками духовно-формаційного семінару - фото 1
Патріарх Святослав подякував тим, хто служить у ПМВ за активну працю ділянці мігрантського душпастирства. За його словами, багато українців закордоном не мають жодної підтримки, окрім тої, яку їм може надати Церква.

Liturg_UGCC.gifВ день святкування Володимирового Хрещення в патріаршому соборі Воскресіння Христового, Патріарх Святослав відслужив Літургію разом з греко-католицькими священиками, що душпастирюють закордоном. Душпастирі прибули до Києва на з’їзд місіонерів УГКЦ, організований Пасторально-місійним відділом УГКЦ (ПМВ). Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

„Сьогодні найперше хочу привітати присутніх тут священиків – пастирів тих українців, які зараз знаходяться далеко поза межами України: від Сибіру до Португалії. Це ті священики, які залишили Україну, щоби шукати заблудлу вівцю, а відтак – послужити українцям далеко поза межами рідної землі” – сказав під час проповіді Глава УГКЦ.

Відтак Патріарх Святослав подякував тим, хто служить у ПМВ за активну працю ділянці мігрантського душпастирства. За його словами, багато українців закордоном не мають жодної підтримки, окрім тої, яку їм може надати Церква.

Греко-католицький очільник висловив сподівання, що співпраця місіонерів з Пасторально-місійним відділом сприятиме розвитку церковних структур УГКЦ закордоном. „Я хочу Вам сказати, що ми дуже серйозно хочемо будувати наші структури там, де їх сьогодні немає. Ви є тими нашими першими ластівками, наріжними каменями” – зазначив Блаженніший Святослав.

Предстоятель УГКЦ також додав, що вже наступного року планує відвідати із пастирським візитом Іспанію, Португалію та інші. „Я вам кажу до побачення у Вас вдома” – попрощався із місіонерами Глава УГКЦ.

Як РІСУ повідомляла, близько 30 проповідників з понад десяти країн світу з’їхалися 31 липня на духовно-формаційний семінар на тему «Теоретично-практична місійність УГКЦ у Вселенській Церкві». Захід триває чотири дні.

За словами організаторів, подібні зустрічі допоможуть місіонерам глибше осмислити місійність УГКЦ у Вселенській Церкві. Семінар стане початком щорічних з’їздів місіонерів УГКЦ.

«Головною метою заходу є збір усіх наших місіонерів разом, їхнє знайомство між собою та зустріч з Главою УГКЦ. Нам дуже важливо дізнатися більше про реалії місіонерського служіння в різних країнах, бо УГКЦ сьогодні є глобальною Церквою, кожен член якої має бути почутий», – зазначив виконавчий секретар пасторально-місійного відділу УГКЦ о. Василь Поточняк.