• Головна
  • Новини
  • До зими завершать зовнішні роботи у Патріаршому соборі УГКЦ в Києві...

До зими завершать зовнішні роботи у Патріаршому соборі УГКЦ в Києві

19.07.2011, 14:58
До зими завершать зовнішні роботи у Патріаршому соборі УГКЦ в Києві - фото 1
Про це повідомив голова наглядової ради будівництва Патріаршого собору Воскресіння Христового УГКЦ, єпископ-помічник Київської архиєпархії УГКЦ Йосиф (Мілян).

Патріарший_собор_УГКЦ.jpgВже до зими планується завершити зовнішні роботи в Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ на лівому березі Дніпра в Києві.

Як інформує офіційний сайт УГКЦ, про це повідомив голова наглядової ради будівництва Патріаршого собору Воскресіння Христового УГКЦ, єпископ-помічник Київської архиєпархії УГКЦ Йосиф (Мілян).

Владика Йосиф розповів, що вже зроблено парадні вхідні сходи з граніту, які, як сказав єпископ-помічник «виглядають дуже гарно».

Наступним етапом, за словами владики Йосифа (Міляна), буде облицювання гранітом фундаменту собору. Крім цього, підвальні приміщення в такому стані, що їх уже можна використовувати для різних потреб. Також вже завершене облаштування крипти.

Головний інженер собору Михайло Воробець пояснив, що в самому соборі залишилося закінчити підлогове опалення. «Й після цього працюватимемо над тим, щоб завершити проект мармурової підлоги. Зараз ми облицьовуємо патріарші канцелярії і далі робитимемо фасад. Також маємо в планах зробити огорожу навколо собору (з ковки і кам’яних стовпців)», – повідомив головний інженер.

Окрім цього, заплановано впорядкувати територію навколо Патріаршого собору УГКЦ: викласти бруківку, посадити квіти, кущі. Також праворуч біля головного входу відкрили пам’ятний знак з каменю, присвячений візиту Папи Івана Павла ІІ.

Владика Йосиф (Мілян) нагадав, що в соборі Воскресіння Христового вже зараз моляться щонеділі, оскільки є доволі багато людей, які не поміщаються в малій дерев’яній церкві поруч.