• Головна
  • Новини
  • Синод Єпископів УГКЦ у Латинській Америці працюватиме над питанням розвитку Церкви на наступне десятиліття...

Синод Єпископів УГКЦ у Латинській Америці працюватиме над питанням розвитку Церкви на наступне десятиліття

11.07.2011, 13:43
Відповідно до рішення Синоду єпископів УГКЦ, цього року, у вересні, Патріарший Собор, а відтак і чергова сесія Синоду відбудеться в Латинській Америці в місті Прудентополі та Куритибі (Бразилія).

Відповідно до рішення Синоду єпископів УГКЦ, цього року, у вересні, Патріарший Собор, а відтак і чергова сесія Синоду відбудеться в Латинській Америці в місті Прудентополі та Куритибі (Бразилія).

Як повідомляється у Посланні Синоду єпископів УГКЦ до духовенства і мирян УГКЦ в Латинській Америці, що опубліковане на офіційному сайті УГКЦ, «Патріарший Собор, як загальноцерковне зібрання єпископів, священиків, богопосвячених осіб та мирян, в центрі своєї уваги поставить особливе покликання до служіння у Христовій Церкві: покликання до богопосвяченого життя». А також  у посланні зазначено, що темою обговорення синодальних отців буде бачення розвитку Церкви на наступне десятиліття.

«Ця подія», – як зазначено у Посланні, – «дасть також можливість представникам усіх наших єпархій та екзархатів краще пізнати й відкрити для себе нашу Церкву в Бразилії, Аргентині та Парагваї, скріпитися у вірі та єдності з нашими братами та сестрами з України та поселень».

Те, що Патріарший Собор відбуватиметься саме в Бразилії, Синод єпископів УГКЦ в офіційному зверненні пояснює так: «ми хочемо скласти щиру подяку та визнання невтомній місійній праці ченців Василіанського чину та Салезіан святого Івана Боско, сестрам Згромадження служебниць Пречистої Діви Марії, яке святкує 100-літній ювілей свого служіння у Бразилії, та сестрам Чину святого Василія Великого, а також членам інших спільнот богопосвяченого життя. З особливою вдячністю хочемо згадати героїчних місіонерів зі світського духовенства, яких подарували Перемишльська та Станіславівська єпархії і які працювали в Аргентині: отців Сенишина та Вапровича».

У Посланні Синоду єпископів УГКЦ зазначено, що єпископи Церкви, які прибудуть на засідання Синоду, зможуть відвідати різні українські парафії та монастирі, перейнятися потребами єпархій. Такі зустрічі в Латинській Америці будуть знаком підтримки та новим імпульсом для дальшої праці.

Також у Посланні Синоду єпископів висловлено вітання вірним, які проживають в Уругваї, Чилі, Венесуелі та інших країнах Латинської Америки, де сьогодні УГКЦ ще не має своїх душпастирських осередків та відповідних структур та вдячність всім громадським і культурним організаціям українців у країнах Латинської Америки за «багатолітню працю над збереження української мови та національної ідентичності».

«Нехай цей наш візит буде могутнім закликом до всіх вас плекати християнську віру своїх батьків та гуртуватися довкола своєї Церкви!»,  – зазначено в офіційному слові Синоду єпископів УГКЦ.