• Головна
  • Новини
  • Делегат від УГКЦ бере участь у 63-й Генеральній асамблеї Єпископської Конференції Італії...

Делегат від УГКЦ бере участь у 63-й Генеральній асамблеї Єпископської Конференції Італії

26.05.2011, 11:47
Делегат від УГКЦ  бере участь у 63-й Генеральній асамблеї Єпископської Конференції Італії - фото 1
Від 23 до 27 травня 2011 року у Ватикані триває 63-тя Генеральна асамблея Єпископської Конференції Італії.

Dionisiy.gifВід 23 до 27 травня 2011 року у Ватикані триває 63-тя Генеральна асамблея Єпископської Конференції Італії. У ній на запрошення Італійської Церкви беруть участь представники іноземних Католицьких Церков, серед яких і делегат від Глави та Синоду УГКЦ - владика Діонісій (Ляхович), Апостольський візитатор для українців греко-католиків в Італії та Іспанії.

Учасники засідань аналізують численні душпастирські проблеми Італії. Серед основних тем, які розглядає Генеральна асамблея цього року, особлива увага приділена вихованню віри: "Підготовляти та супроводжувати до зустрічі з Христом у церковній спільноті".

З нагоди 63-ї Генеральної асамблеї Єпископської Конференції Італії у четвер, 26 травня, о 17.30, прийнявши запрошення Президента Італійської Єпископської Конференції, Архиєпископа Анджело Баняско, Папа Бенедикт XVI прибуде до базиліки Санта Марія Маджоре (Santa Maria Maggiore), де очолить спільну молитву Вервиці з усіма італійськими єпископами. Цією молитвою італійські єпископи прагнуть ще раз віддати свою країну під опіку Непорочної Діви Марії саме цього року, коли відзначається 150- річчя об'єднання Італії. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.