• Головна
  • Новини
  • У храмах УГКЦ 8 травня відслужать подячні Літургії за беатифікацію Івана Павла ІІ...

У храмах УГКЦ 8 травня відслужать подячні Літургії за беатифікацію Івана Павла ІІ

05.05.2011, 10:03
У храмах УГКЦ 8 травня відслужать подячні Літургії за беатифікацію Івана Павла ІІ - фото 1
У неділю, 8 травня, об 11.00, в Архикатедральному соборі Святого Юра у Львові Глава Української Греко-Католицької Церкви Патріарх Святослав відслужить подячну Архиєрейську Літургію за дар прослави блаженного Івана Павла. Подячні Літургії відбудуться у всіх храмах УГКЦ.

Ivan-PavloII.gifУ неділю, 8 травня, об 11.00, в Архикатедральному соборі Святого Юра у Львові Глава Української Греко-Католицької Церкви Патріарх Святослав відслужить подячну Архиєрейську Літургію за дар прослави блаженного Івана Павла ІІ.

На молитву до Святоюрської гори Глава Церкви запрошує усіх єрархів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства, духовенство та мирян Церкви. Також Предстоятель УГКЦ попросив усіх єпископів та настоятелів монаших згромаджень поширити заклик серед душпастирів та вірних усією Церквою поєднатися цієї неділі Літургіями та подячними молитвами за беатифікацію, «щоб висловити нашу спільну вдячність Господові за дар прослави Івана Павла ІІ».

«Для нас – єпископів, священиків, монашества та вірних Української Греко-Католицької Церкви, ця подія є великим знаком. Адже наша Церква мала можливість рівно десять років тому вітати цього святця на українській землі – у Києві і Львові», − зазначає першоєрарх.

Глава Церкви вбачає знаменність у тому, що беатифікація Івана Павла ІІ відбулася саме цього року, коли Україна святкуватиме 10-ліття візиту новоблаженного Папи. «Божественна Літургія 8 травня стане для нас гарною нагодою подякувати Богові рівно ж за цей візит та просити заступництва блаженного Івана Павла ІІ за нашу Церкву і народ, аби ті побажання і слова, які він висловлював до нас у незабутні червневі дні 2001 року, здійснилися – на Божу славу і на добро нашого народу», − звертається Патріарх Святослав до владик, душпастирів, чернецтва та мирян УГКЦ. Про це повідомляє департамент інформації УГКЦ.

1 травня цього року, на площі Святого Петра у Римі під час Божественної Літургії, очолюваної Папою Венедиктом XVI, було причислено до лику блаженних Слугу Божого Івана Павла ІІ. У чині інтронізації від української Греко-Католицької Церкви взяли участь Глава УГКЦ Патріарх Святослав та Секретар Синоду Єпископів УГКЦ владика Богдан (Дзюрах), а також численні представники монашества і мирян УГКЦ.

Блаженний Іван Павло ІІ перебував в Україні з офіційним візитом 23-27 червня 2001 року. З нагоди беатифікації та 10-річчя від часу його візиту в Україну відновлено роботу інтернет-сторінки, присвяченої цій події.