Глава УГКЦ в Аргентині провів низку офіційних зустрічей

13.04.2011, 10:36
Глава УГКЦ в Аргентині провів низку офіційних зустрічей - фото 1
Під час перебування в Аргентині Глава УГКЦ Патріарх Святослав 11-12 квітня зустрівся з представництвами місцевих церковних та державних структур.

Argent_nuncio.gifПід час перебування в Аргентині Глава УГКЦ Патріарх Святослав  11-12 квітня зустрівся з представництвами місцевих церковних та державних структур.

Зокрема, 11 квітня  відбувся візит ввічливості Глави УГКЦ до Апостольського нунція в Аргентині Архиєпископа Адріано Бернардіні, під час якого єрарх подякував Нунцію за плідну співпрацю.

Argentyna_amb.gifГлава УГКЦ також зустрівся з Послом України в Аргентинській республіці Олександром Тараненком. Під час цього візиту йшлося про сучасний стан єпархії Покрови Пресвятої Богородиці, про підготовку до проведення Собору та Синоду єпископів УГКЦ у Бразилії, як рівно ж і про діяльність Посольства, яке представляє Україну не тільки в Аргентині, а й у Парагваї, Уругваї та Чилі.

Argentyna-bergoglio.gif12 квітня Патріарх  Святослав мав зустріч із Архиєпископом Буенос-Айреса Хорхе Маріо кардиналом Берголіо. Під час розмови Глава УГКЦ запросив кардинала Берголіо відвідати Україну.

Патріарх Святослав зустрівся із працівниками Міністерства у справах релігії, а саме з Генеральним секретарем Гільєрмо Родольфо Олівері, помічником Генерального секретаря Хуаном Лауреано Фабіяном Ландабуру та Генеральним директором у справах католицької релігії Луїзом Сагєром Фонроком. Arg_min.gifПід час зустрічі працівники Міністерства висловили зацікавленість історією, розвитком та сучасним станом УГКЦ як в Україні, так і закордоном. Глава УГКЦ подякував за тісну співпрацю та висловив сподівання щодо сприяння у служінні новому ординарію єпархії для українців греко-католиків, якого незабаром буде призначено.

До призначення нового єпископа-ординарія в Аргентину обов’язки  Адміністратора єпархії Покрови Пресвятої Богородиці виконуватиме  о. Луїз Глинка. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.