• Головна
  • Новини
  • Глава УГКЦ очолив прощу в Аргентині з нагоди 50-річчя приїзду першого українського єпископа у цю країну...

Глава УГКЦ очолив прощу в Аргентині з нагоди 50-річчя приїзду першого українського єпископа у цю країну

11.04.2011, 09:10
Глава УГКЦ очолив прощу в Аргентині з нагоди  50-річчя приїзду першого українського єпископа у цю країну - фото 1
З нагоди святкувань 50-річчя приїзду першого українського єпископа до Аргентини, 10 квітня 2011 року відбулася проща духовенства, монашества та усіх вірних єпархії Покрова Пресвятої Богородиці в Аргентині до відпустового місця Люхан (провінція Буенос-Айрес).

Argentuna1.gifЗ нагоди святкувань 50-річчя приїзду першого українського єпископа до Аргентини, 10 квітня 2011 року відбулася проща духовенства, монашества та усіх вірних єпархії Покрова Пресвятої Богородиці в Аргентині до відпустового місця Люхан (провінція Буенос-Айрес). Урочиста Архиєрейська Літургія, яку очолив Патріарх Святослав у співслужінні з єпископом-емеритом Михаїлом (Микицеєм) та духовенством єпархії, розпочалася в базиліці Матері Божої Люханської.

Звертаючись під час проповіді до всіх присутніх на спільній молитві, Глава УГКЦ сказав: "Як добрий батько усіх наших вірних, розпорошених по цілому світі, я буду завжди пам'ятати також і про вас, присутніх в Аргентині. Бо я не прийшов, щоб мені служили, але щоби послужити вам, так як цього нас навчає Ісус Христос".

Argentyna2.gifПатріарх Святослав, пригадуючи свої юні літа, коли ще 20 років тому молодим хлопцем приїхав до Аргентини, під час пішої прощі до відпустового місця Люхан просив у Пресвятої Богородиці скріплення у своєму покликанні бути священиком. "Минулого 2010 року під час цієї ж прощі я дякував за Боже Провидіння і просив у Богородиці помочі у своєму архиєрейському служінні для вірних єпархії Покрова Пресвятої Богородиці в Аргентині. А сьогодні я знову дякував Діві Марії за це Боже Провидіння служіння всім як Батько і Глава УГКЦ. Бо і під час аудієнції зі Святішим Отцем в Римі він закликав, щоби я завжди перебував під омофором нашої Небесної Заступниці, яка завжди захищає своїх синів і дочок", – зазначив єрарх.

По завершенні Літургії, з нагоди святкувань 50-річчя від прибуття до Аргентини першого єпископа для українців греко-католиків відбувся подячний Молебень до Пресвятої Богородиці в крипті базиліки Матері Божої Люханської. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Довідка:

Почитання чудотворної фігури Матері Божої Люханської бере свій початок у 1630 році. Вона була виготовлена в Бразилії на замовлення Антоніо Фаріа де Са, землевласника землі в Кордоба дель Тукуман, який забажав мати зображення Богородиці у своєму маєтку. В чудесний спосіб ця фігура залишилася нерухомою в часі її перевезення через ріку Люхан неподалеку станції Росендо, що в 70 км від Буенос-Айресу. На її честь було збудовано спочатку каплицю, а в 30-х роках ХХ ст. величаву базиліку в неготичному стилі. Це зображення Матері Божої упродовж століть прославилося численним чудами та було проголошене покровителькою Аргентини.