• Головна
  • Новини
  • Глава УГКЦ будуватиме Патріархат і чекатиме від Ватикану офіційного підтвердження цього Статусу...

Глава УГКЦ будуватиме Патріархат і чекатиме від Ватикану офіційного підтвердження цього Статусу

02.04.2011, 11:58
Глава УГКЦ будуватиме Патріархат і чекатиме від Ватикану офіційного підтвердження цього Статусу - фото 1
«Патріархат ніколи не спускається згори, він завжди виростає знизу. Ми мусимо навчитися бути собою», – наголосив Предстоятель УГКЦ.

Svyztoslav-Sh.gif«Я буду будувати Патріархат», – так сказав Глава УГКЦ владика Святослав (Шевчук), відповідаючи  в одному з інтерв’ю на запитання, чи називатиме себе Патріархом?

«Патріархат ніколи не спускається згори, він завжди виростає знизу. Ми мусимо навчитися бути собою», – наголосив Предстоятель УГКЦ.

Як стверджує новий Глава УГКЦ, ця Церква буде розвиватися і працювати, щоб отримати статус Патріархату, але надмірної настирливості з цього приводу не буде. Рішення про надання статусу Патріархату належить до компетенції Святішого Отця, і УГКЦ буде на це чекати.

На думку нового Глави УГКЦ, надзвичайно важливою є для УГКЦ її богословська традиція: «Богослов’я формується відповідно до тих доктринальних викликів, у яких живе Церква. Тому ми мусимо сьогодні будувати свою богословську ідентичність, розвивати своє богослов’я в усіх галузях, які б писали книги, вели серйозні історичні і богословські канонічні дослідження».

Як вже повідомлялося, 31 березня відбулася зустріч Глави УГКЦ владики Святослава із Папою Бенедиктом XVI. На ній не йшлося про створення Патріархату УГКЦ. За  словами єрарха, метою першого візиту було засвідчити лише «повну єдність Церкви із Апостольською Столицею».