Папа Римський сьогодні зустрівся з Главою УГКЦ

31.03.2011, 13:23
Папа Римський сьогодні зустрівся з Главою УГКЦ - фото 1
Про деталі зустрічі наразі не повідомляється.

exklusiv.gifshevchuk_papa1.jpgСьогодні, 31 березня 2011 р., перед полуднем, Папа Бенедикт XVI прийняв на приватній аудієнції Блаженнішого Святослава Шевчука, Верховного Архиєпископа Києво-Галицького, Главу і Отця Української Греко-Католицької Церкви. Про це повідомило Радіо Ватикан, не деталізуючи про що саме йшлося під час розмови.

РІСУ буде стежити за офіційними повідомленнями про цю зустріч. Зараз лише можемо нагадати, що під час своєї першої прес-конференції у статусі Глави УГКЦ, Патріарх Святослав розповів, що під час свого візиту до Ватикану при зустрічі з Папою Бенедиктом ХVІ переконуватиме його в необхідності офіційного надання УГКЦ статусу Патріархату.

“Ми будемо говорити, що ми є та Церква, яка розвивається. А кожна східна Церква, яка розвивається, прямує до Патріархату. Бо Патріархат – це є природне завершення розвитку цієї Церкви”, – сказав на прес-конференції  29 березня Глава УГКЦ.

За його словами, до патріаршої гідності треба дозріти. Тому, за переконанням Патріарха Святослава, саме 20 років після виходу УГКЦ з підпілля стали періодом дозрівання УГКЦ. «Очевидно, що я представлю Святішому Отцеві певні елементи зрілості нашої Церкви”, – наголосив Глава УГКЦ.

Для нового Глави УГКЦ «бути Патріархом – означає бути батьком для всіх».