• Головна
  • Новини
  • Новий Предстоятель УГКЦ є взірцем священичих чеснот і матиме повну підтримку Синоду єпископів, - владика Богдан (Дзюрах)...

Новий Предстоятель УГКЦ є взірцем священичих чеснот і матиме повну підтримку Синоду єпископів, - владика Богдан (Дзюрах)

26.03.2011, 15:34
"Вибір єпископів показав, що Синод йому дуже довіряє і буде його підтримувати", – зазначив Секретар Синоду єпископів УГКЦ, наголосивши: "Ми тішимося, що маємо такого Главу Церкви – динамічного, молодого. Це показує, що наша Церква динамічно розвивається".

Взірцем священичих чеснот і водночас привітною, відкритою і доброю людиною назвав новообраного Предстоятеля УГКЦ Святослава (Шевчука) владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду єпископів УГКЦ, представляючи на прес-конференції 25березня результати Виборчого Синоду.

«Я зустрівся з владикою Святославом вперше, коли ми були ще семінаристами. Згодом наші шляхи трохи розійшлися, бо він поїхав до Аргентини вчитися, я ж залишився в Україні. Але для мене це взірець священичих чеснот, людина надзвичайно віддана нашій Церкві, яка, можна сказати, з молоком матері ввібрала віру нашої Церкви», - сказав владика Богдан.

«Вже сам факт, що його Церква обрала на ректора Львівської духовної семінарії, свідчить про те, що він володіє непересічними якостями. Бо для виховання майбутніх священиків Церква вибирає найкращих. Отож вибір єпископів показав, що Синод йому дуже довіряє і буде його підтримувати», – зазначив Секретар Синоду єпископів УГКЦ, наголосивши: «Ми тішимося, що маємо такого Главу Церкви – динамічного, молодого. Це показує, що наша Церква динамічно розвивається».