• Головна
  • Новини
  • Вибір Синоду УГКЦ є відважним і далекоглядним, - ректор УКУ о. Борис Ґудзяк...

Вибір Синоду УГКЦ є відважним і далекоглядним, - ректор УКУ о. Борис Ґудзяк

26.03.2011, 07:32
Вибір Синоду УГКЦ є відважним і далекоглядним, - ректор УКУ о. Борис Ґудзяк - фото 1

"Новий Патріарх приймає відповідальність за мільйони душ у доволі складний час в Україні та світі загалом. Він є тонким антропологом, і нам слід очікувати багатьох проникливих інтуїцій щодо викликів, які стоять перед людиною ХХІ століття. УГКЦ і зрештою Вселенська Церква пізнаватиме обдарованого і відданого душпастиря і провідника", - підсумував ректор УКУ.

exklusiv.gifБорис_Гудзяк1.jpgВідважним і далекоглядним назвав вибір Синоду єпископів УГКЦ, учасники якого 23 березня обрали новим Предстоятелем Церкви владику Святослава (Шевчука), ректор Українського католицького університету у Львові о. д-р Борис Ґудзяк. Про це він написав 25 березня у своєму блозі на РІСУ, вітаючи нового Главу УГКЦ й водночас Великого Канцлера УКУ від імені університетської спільноти.

«Спільнота Українського католицького університету пишається, що новим Патріархом став наш викладач, і щиро вітає Блаженнішого Святослава, - зазначив о. Борис. - Вітаємо рівно ж як нового Великого Канцлера нашого Університету. Бажаємо йому рясних Божих ласк і обіцяємо робити все, що є в наших силах, щоб допомогти йому в цьому нелегкому і відповідальному патріаршому служінні».

Ректор УКУ нагадав про різноманітний досвід та непростий життєвий шлях нового Глави УГКЦ, назвавши його «авангардною, часто самотньою мандрівкою, плавбою проти загальної течії, думки ближніх і колег, навіть у церковному середовищі». Він також зазначив, що будучи священиком, тоді ще майбутній Предстоятель УГКЦ став першим серед нового покоління молодих українців, які здобули докторат з богослов’я за кордоном, але повернулися в Україну, «щоб із запалом працювати для рідної Церкви і народу».

Отець Борис Ґудзяк наголосив, що Блаженніший Святослав потребує підтримки всіх членів Церкви, і закликав висловити її, беручи відповідальність «кожен за свою ниву». «У цих днях пишеться нова сторінка нашої церковної історії. Новий Патріарх приймає відповідальність за мільйони душ у доволі складний час в Україні та світі загалом. Він є тонким антропологом, і нам слід очікувати багатьох проникливих інтуїцій щодо викликів, які стоять перед людиною ХХІ століття. УГКЦ і зрештою Вселенська Церква пізнаватиме обдарованого і відданого душпастиря і провідника», - підсумував ректор УКУ.