• Головна
  • Новини
  • Вибори в УГКЦ відбулися. Залишилось отримати з Ватикану затвердження вибору...

Вибори в УГКЦ відбулися. Залишилось отримати з Ватикану затвердження вибору

24.03.2011, 15:03
Вибори в УГКЦ відбулися. Залишилось отримати з Ватикану затвердження вибору - фото 1
На четвертий день роботи Виборчого Синоду УГКЦ 24 березня зроблено вибір. Однак до офіційного підтвердження кандидатури Ватиканом, особа нового Глави УГКЦ не розголошується. Зараз в УГКЦ чекають відповіді з Апостольської столиці.

vatikan1.jpgЗа неофіційною інформацією, на четвертий день роботи Виборчого Синоду УГКЦ 24 березня зроблено вибір. Однак до офіційного підтвердження вибору Ватиканом, особа нового Глави УГКЦ не розголошується. Зараз в УГКЦ чекають відповіді з Апостольської столиці.

Як вже повідомлялося, потрібно отримати дві третини голосів, щоб бути обраним. За цієї процедурою голосування відбувалися упродовж трьох днів чотири рази на день. Вибір зроблено на четвертий день голосування.

За правилами, обраний єпископ повинен надіслати власноручного листа до Римського Архиєрея для затвердження виборів. Після отримання затвердження він складе визнання віри й обітницю ревно виконувати свій уряд перед Синодом єпископів, а після проголошення його обрання буде проведено інтронізацію нового Глави УГКЦ згідно з приписами літургічних книг, після чого він отримає повні права на свій уряд.

Участь у роботі Виборчого Синоду взяло 40 єпископів з України та з-за кордону (Західної Європи, США, Канади, Бразилії, Аргентини та Австралії).

Інтронізація нового Глави УГКЦ відбудеться 27 березня, о 10.00, у Патріаршому cоборі Воскресіння Христового у Києві. На церемонію запрошено біля тисячі гостей. Це представники всіх єпархій та екзархатів УГКЦ, державної та місцевої влади, місцевих та міжнародних громадських організацій та різних конфесій і релігійних організацій.