• Головна
  • Новини
  • Колишній Глава УГКЦ розповів, які проблеми доведеться вирішувати новому Главі Церкви...

Колишній Глава УГКЦ розповів, які проблеми доведеться вирішувати новому Главі Церкви

24.03.2011, 09:46
Колишній Глава УГКЦ розповів, які проблеми доведеться вирішувати новому Главі Церкви - фото 1
«Продовжувати мої клопоти. Життя нам підкидає проблеми. Всюди – тут, в Україні, в Європі, в Північній чи Південній Америці – наша Церква має якісь клопоти. І над ними треба працювати», наголосив Блаженніший Любомир.

Huzar1.gif

Владика Любомир (Гузар) розповів про завдання свого наступника. «Продовжувати мої клопоти. Життя нам підкидає проблеми. Всюди – тут, в Україні, в Європі, в Північній чи Південній Америці – наша Церква має якісь клопоти. І над ними треба працювати», наголосив Блаженніший Любомир 23 березня в інтерв’ю «Лівому берегу».

«Також важливе завдання – моралізувати публічне життя, проповідувати людям, щоб вони жили по Божому. Дам вам, може, банальний приклад. Мусимо вчити наших людей перестати підтримувати корупцію. Я сміюся, коли чую про великі державні програми боротьби з корупцією, про законодавчу боротьбу з корупцією. Все це сміх! Що таке корупція? Це є гріх. А жоден гріх законом не поборете. Це треба виховувати. А якби всі Церкви працювали, виховували народ, то був би ефект.

Головне ж завдання – робити так, щоб ми все більше були Церквою, щоб люди відчували посланництво Церкви, відчували потребу освячення...», – наголосив єрарх.

Як вже повідомлялося, 10 лютого 2011 року Блаженніший Любомир повідомив, що Папа Бенедикт XVI прийняв його зречення з уряду Верховного Архиєпископа Української Греко-Католицької Церкви. Відповідне прохання до Святішого Отця Глава УГКЦ подав, коли йому виповнилося 75 років. Зараз Синод єпископів УГКЦ обирає нового Главу Церкви.