• Головна
  • Новини
  • В УГКЦ закликали до молитви за успішне проведення Синоду з обрання нового Глави цієї Церкви...

В УГКЦ закликали до молитви за успішне проведення Синоду з обрання нового Глави цієї Церкви

21.02.2011, 09:38
В УГКЦ закликали до молитви за успішне проведення Синоду з обрання нового Глави цієї Церкви - фото 1
Адміністратор Верховноархиєпископської Української Греко-Католицької Церкви архиєпископ Ігор (Возьняк) 16 лютого звернувся до духовенства, чернецтва та вірних УГКЦ із закликом молитися за успішне проведення Виборчого Синоду та обрання нового Глави Церкви.

Voznyak_w.jpgСьогодні УГКЦ готується до Синоду для обрання нового Глави цієї Церкви. У Декреті про скликання  цього Синоду, який був поданий до відома всім членам Синоду єпископів УГКЦ, вказано, що вибори відбудуться 21-24 березня, а урочисте введення на престол заплановане на Хрестопоклонну неділю, 27 березня 2011 року, у Патріаршому соборі Воскресіння Христового у м. Києві. Адміністратор Верховноархиєпископської Української Греко-Католицької Церкви архиєпископ Ігор (Возьняк) 16 лютого звернувся до духовенства, чернецтва та вірних УГКЦ із закликом молитися за успішне проведення Виборчого Синоду та обрання нового Глави Церкви.

«Обрання нового Глави – це Божа справа, яка спонукає усіх нас, духовенство і мирян, до щирої молитви, щоб обрати особу по Божій волі…Закликаю усіх до щирої молитви, щоб Дух Господній вказав на цю особу, подібно як в давнину – на пророка Давида (пор. 1 Сам. 16, 12), та помазав новообраного Предстоятеля як свого обранця та провідника Божого люду Української Греко-Католицької Церкви. Поручаю усім церковним громадам спільно, єдиними устами і єдиним серцем проказувати після Богослужінь тричі молитву «Царю небесний» і один раз «Слава Отцю, і Сину, і Святому Духові, і нині, і повсякчас, і на віки вічні. Амінь» в намірі успішного проведення виборчого Синоду», – йдеться у зверненні Адміністратора УГКЦ.

Наприкінці кожної Літургії, а на Сугубій ектенії аж до закінчення виборчого Синоду  у храмах УГКЦ будуть додавати таке прохання: «Ще молимося Господеві Богові нашому, щоб вислухав голос моління нас грішних та зіслав благодать Святого Духа на учасників виборчого Синоду нашої Церкви, скріпив їх, просвітив та довів до щасливого кінця їхнє боговгодне діло». Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.