• Головна
  • Новини
  • Владика Любомир передав печатку Патріаршої курії Адміністратору Києво-Галицького Верховного Архиєпископства...

Владика Любомир передав печатку Патріаршої курії Адміністратору Києво-Галицького Верховного Архиєпископства

11.02.2011, 10:40
Владика Любомир передав печатку Патріаршої курії Адміністратору Києво-Галицького Верховного Архиєпископства - фото 1
10 лютого, ввечері, відбувся заключний етап передачі влади Блаженнішим Любомиром Адміністратору Церкви владиці Ігорю (Возьняку). Йдеться про передачу печатки Патріаршої курії, як символу влади/служіння для усієї Церкви.

pechatkaw.jpg10 лютого, ввечері, відбувся заключний етап передачі влади Блаженнішим Любомиром Адміністратору Церкви владиці Ігорю (Возьняку). Йдеться про передачу печатки Патріаршої курії, як символу влади/служіння для усієї Церкви, повідомляє департамент інформації УГКЦ.

Розпочинаючи урочисту церемонію владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду єпископів УГКЦ, зокрема відзначив: «Ми є свідками важливої для Української Греко-Католицької Церкви події. Сьогодні Святіший Отець Бенедикт XVI прийняв зречення із уряду Верховного Архиєпископа Блаженнішого Любомира. Одночасно повідомлено про те, що відповідно до Церковного права Адміністратором нашої Церкви став Високопреосвященний владика Ігор (Возьняк). Це не тільки юридичний акт, але також передача повновластей над цілою Церквою на час вакантності престолу Верховного Архиєпископа. Ми сьогодні є свідками, як Блаженніший Любомир передасть символ повновластей Високопреосвященному Владиці Ігорю».

Вручаючи печатку Адміністратору, Блаженніший Любомир сказав, що цю печатку він передає, згідно із законами УГКЦ на її користь і добро. «Від хвилини мого зречення, потвердженого Святішим Отцем, до часу, коли ми після виборів привітаємо новообраного Главу нашої Церкви, передаю цю печатку, і це більше як символ», – сказав Блаженніший Любомир. При цьому він побажав, щоби у цей час із усіма Божими благодатями владика Ігор провадив Церкву у цьому перехідному часі.

Приймаючи печатку владика Ігор запевнив, що буде застосовувати її «для добра Церкви та нашого народу».