• Головна
  • Новини
  • В Українській Греко-Католицькій Церкві немає випадків переходу священиків до Московського Патріархату...

В Українській Греко-Католицькій Церкві немає випадків переходу священиків до Московського Патріархату

04.02.2011, 09:59
В Українській Греко-Католицькій Церкві немає випадків переходу священиків до Московського Патріархату - фото 1
Отець Ігор Яців вважає, що місцеві чиновники бачать сигнали з центру і намагаються догодити владі. «Починають підтримувати відповідну конфесію на місцевому рівні. Одним не дають навіть те, що законне, а іншим, ще навіть не попросили – надають усе».

Yatsiv.jpgПро це у коментарі Gazeta.UA розповів прес-секретар Патріархії УГКЦ отець Ігор Яців. «Наразі з храмами УГКЦ ми не маємо таких сигналів. Хоча до нас звертаються представники Київського Патріархату, щоб ми розуміли проблему, брали участь у відстоюванні їхніх прав. Адже сьогодні вони, а завтра ми. З цим важко сперечатись, бо це закономірність. Безумовно, це лякає і створює міжконфесійну напругу», – розповів він.

За словами отця Яціва, все було гаразд донедавна, діяла Всеукраїнська Рада Церков, відбувалися внутрішні дискусії й ухвалення спільних рішень. «А зараз це зайшло в глухий кут. Віддаючи абсолютну перевагу одній з конфесій, влада свідомо чи несвідомо створює міжконфесійну напругу», – зазначив прес-секретар УГКЦ.

У Греко-Католицькій Церкві також нагадали, що Президент Віктор Янукович забув привітати їх з Різдвом Христовим.

«Те, що нас навіть не згадали у різдвяному привітанні Президента, нас не настільки турбує. Хоча б тому, що греко-католики, за своїм обрядом, за своєю вірою, є православні. Тобто нас не привітали лише з погляду конфесії. Але не так проблема в тому, що нас не згадали, як навмисне і постійне фаворитизування однієї конфесії перед іншими», – зазначив прес-секретар.

Отець Ігор Яців вважає, що місцеві чиновники бачать сигнали з центру і намагаються догодити владі. «Починають підтримувати відповідну конфесію на місцевому рівні. Одним не дають навіть те, що законне, а іншим, ще навіть не попросили – надають усе», – додав він.