• Головна
  • Новини
  • Передмову до третьої аудіокниги Патрірха Любомира «Дорога до Бога» записав Євген Сверстюк...

Передмову до третьої аудіокниги Патрірха Любомира «Дорога до Бога» записав Євген Сверстюк

16.01.2011, 10:04
Передмову до третьої аудіокниги Патрірха Любомира «Дорога до Бога» записав Євген Сверстюк - фото 1
Записом передмови відомого публіциста і дисидента Євгена Сверстюка завершується робота над випуском третьої аудіокниги Глави Української Греко-Католицької Церкви Патріарха Любомира «Дорога до Бога».

Doroga-do-Boga.jpgЗаписом передмови відомого публіциста і дисидента Євгена Сверстюка завершується робота над випуском третьої аудіокниги Глави Української Греко-Католицької Церкви Патріарха Любомира «Дорога до Бога».

«Блаженнішому Любомиру поставлено такі,  сказати б, світські запитання, і він їх приймає так спокійно, наче сам ставить собі», – зазначає у передмові цьогорічний лауреат премії Блаженного Омеляна Ковча. На думку Євгена Сверстюка, відповіді  на ці запитання важливі і цікаві тим, що Предстоятель УГКЦ думає над ними постійно і має на них зважену відповідь, у згоді зі Святим Писанням і у згоді зі своїм власним життям. «Але що особливо важливо – це те, що ті відповіді не заздалегідь приготовані. Ми вслухаємося в них і стаємо співучасниками розв’язування задачі, що стоїть перед усіма нами», – наголошує редактор газети «Наша віра».

«Людина віри все своє життя змушена відповідати на запитання розуму», – стверджує Євген Сверстюк. Торкаючись поставленого Главі Церкви запитання, чому людина у нашому світі, де стільки книг, стільки релігій і стільки заплутаних доріг, обирає Христа, автор передмови зауважує: «У відповідь на це запитання ми чуємо не догматичні чи психологічні резони, а зовсім несподіване і сердечне: віра дається нам як ласка Божа, як великий дар. От спробуйте оцінити той дар, і тоді вам буде легше з іншими питаннями».

За повідомленням Департаменту інформації УГКЦ, заключна  частина аудіотрилогії Патріарха Любомира, яку можна назвати «Три дороги», побачить світ 22 січня. Саме у цей день, о 15.00, у Міжнародному виставковому центрі у Києві відбудеться її презентація.

Аудіокнига «Дорога до Бога», як і попередні, записана у жанрі інтерв’ю. Розмову із Блаженнішим Любомиром провадила відома журналістка Катерина Щоткіна, редактор відділу «Церква» тижневика «Дзеркало тижня». Аудіокнигу буде видано на двох CD.