Мощі Андрія Первозваного привезли до Львова

13.12.2010, 11:57
Мощі Андрія Первозваного привезли до Львова - фото 1
До України з Ватикану привезли мощі св.апостола Андрія Первозваного. Мощі знаходяться у Львові, в храмі ап. Андрія, на площі Соборній. Мощі святого до Львова привіз єпископ Іриней (Білик), канонік Папської базиліки Санта Марія Маджоре у Ватикані.

Церква_Андрія_1.gifДо України з Ватикану привезли мощі св.апостола Андрія Первозваного. Мощі знаходяться у Львові, в храмі ап. Андрія, на площі Соборній. За інформацією прес-служби Львівської міськради, мощі святого до Львова привіз єпископ Іриней (Білик), канонік Папської базиліки Санта Марія Маджоре у Ватикані.

За славоми настоятеля церкви Андрія у Львові о. Михайла Лучківа, з 11 грудня реліквії перебуватимуть у храмі постійно.

"Це був перший єпископ Константинопольський, перший єпископ український. Він ступив своїми ногами на українську землю, він побачив на власні очі Україну, і він своїми вустами благословив Україну. А сьогодні повертаються, власне, в Україну його мощі, мощі святого Андрія, який є одним з найсильніших апостолів ", — цитує ТСН слова мера Львова Андрія Садового.

Як РІСУ уже інформувала, 13 грудня християни, які живуть за Юліанським календарем, вшановують пам'ять святого апостола Андрія Первозваного.