В УГКЦ планують відкрити семінарію для пізніх покликань

30.11.2010, 16:24
В УГКЦ планують відкрити семінарію для пізніх покликань - фото 1
П’ятдесят друга сесія Синоду єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ відбулася у Львові 23-24 листопада. Владики обговорили питання можливого відкриття семінарії для пізніх покликань.

UGCC.jpgП’ятдесят друга сесія Синоду єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ відбулася у Львові 23-24 листопада. Владики обговорили питання можливого відкриття семінарії для пізніх покликань та «прийняли відповідні вказівки щодо подальшої реалізації проекту створення загальноцерковного друкованого видання УГКЦ в Україні».

Під час цієї сесії Синоду її учасники продовжили роботу і над проектом Інструкції з діловодства та розглянули у першому читанні проект Інструкції про регулювання книговидання у Києво-Галицькому Верховному Архиєпископстві УГКЦ.

Щодо цього питання, то, як інформує прес-служба УГКЦ, члени Синоду рекомендували здійснити відповідні заходи, щоб пояснити усім вірним правила видання релігійної літератури. 

Під час засідання владики ознайомилися з інформацією про діяльність церковного Недержавного пенсійного фонду «Покрова» у світлі реформи пенсійної системи України. Єпископи УГКЦ закликали духовенство та вірних ставати учасниками цього Фонду й таким чином «забезпечити собі гідний побут у старості».

Також владики заслухали звіт про діяльність Патріаршого паломницького центру УГКЦ і перспективи розвитку його діяльності.

Серед запрошених доповідачів на Синоді був присутній Василь Костицький, Голова Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі. Він виступив з доповіддю про можливу співпрацю Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі зі структурними одиницями Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ на підставі досвіду подібної співпраці з іншими Церквами та релігійними організаціями України.

Окрім цього, в ході засідання владики обговорили питання відкриття семінарії для пізніх покликань, тобто для кандидатів на священство з різних регіонів України, які отримали покликання у зрілому віці та зголошуються до своїх владик.

Також Синод заслухав звіти про стан будівництва Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві; про зустріч Єпископських Конференцій Європи, що відбулась у Загребі 30 вересня - 3 жовтня 2010 року; про Папський Синод, що відбувся у Римі, 10-24 жовтня 2010 року; про чергове засідання Всеукраїнської Ради Церков та релігійних організацій, яке відбулось 4 листопада 2010 року, та прийняв до уваги інформацію про можливість співпраці зі Спілкою християнських письменників України і про діяльність Центру душпастирства осіб з вадами слуху «Надія».

На Синоді були присутні усі єпископи УГКЦ, які діють на території України та Апостольський адміністратор Бучацької єпархії УГКЦ. Перед Синодом владики взяли участь у зустрічі з римо-католицьким єпископатом в Україні.

П’ятдесят третя сесія Синоду єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ відбудеться в лютому 2011 року.