• Головна
  • Новини
  • Одним із сучасних викликів для Церкви, що єднає УГКЦ зі Вселенською Церквою на Бизькому Сході, є проблема еміграції...

Одним із сучасних викликів для Церкви, що єднає УГКЦ зі Вселенською Церквою на Бизькому Сході, є проблема еміграції

17.10.2010, 12:48
Одним із сучасних викликів для Церкви, що єднає УГКЦ зі Вселенською Церквою на Бизькому Сході, є проблема еміграції - фото 1
Секретар Синоду єпископів УГКЦ владика Богдан (Дзюрах) зауважив, що ситуація, в якій зараз перебуває Католицька Церква на Близькому Сході є особливо зрозумілою для УГКЦ.

Dzjurax.jpgПро це в інтерв’ю для Радіо Ватикан повідомив Секретар Синоду єпископів УГКЦ владика Богдан (Дзюрах). «Багато маємо спільного – спільну маємо віру, спільні завдання євангелізувати наші народи, але також і спільні виклики, пов’язані, між іншим, з еміграцією. Тому що багато людей емігрує з Близького Сходу, так само велика хвиля еміграції є і з України. Маємо спільні завдання і будемо спільно застановлятися, як їх найкраще виконати», − зауважив владика Богдан, коментуючи участь представництва УГКЦ у Спеціальній асамблеї для Близького Сходу Синоду єпископів Католицької Церкви, яка цими днями відбувається у Ватикані.

Як повідомляє Департамент інформації УГКЦ, на думку Секретаря Синоду єпископів УГКЦ, «ми повинні очікувати, що свята Христова Церква одними устами, одним серцем скерує свій голос на захист прав наших співбратів на Близькому Сході».

Владика Богдан також зауважив, що ситуація, в якій зараз перебуває Католицька Церква на Близькому Сході є особливо зрозумілою для УГКЦ: «Знаємо з нашого українського досвіду, що навіть утиски, переслідування Церкви, можуть обернутися добром. Церква після утисків, після переслідувань може вийти укріпленою, очищеною. Саме на це сподіваємося і сподіваємося також, що цей Синод до цього суттєво причиниться», − підкреслив владика.

Свою участь у Синоді Владика Богдан порівняв із прощею до Святої Землі: «На цей Синод мене номінував, призначив Святіший Отець і я дуже радо беру участь у ньому, оскільки не маючи дотепер можливості відвідати Святу Землю, зробити прощу на землю Ісуса Христа, розглядаю участь у цьому Синоді як духовну прощу, перші особисті контакти із Святою Землею через зустрічі з нашими братами-єпископами».

Як вже повідомлялося, 10 - 24 жовтня 2010 року у Ватикані проходить Спеціальна асамблея для Близького Сходу Синоду єпископів Католицької Церкви. Її тема: «Католицька Церква на Близькому Сході: спільність та свідчення». До участі у роботі Асамблеї запрошені представники УГКЦ: Глава УГКЦ Патріарх Любомир та владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду єпископів УГКЦ.