Патріарший Собор УГКЦ 2011 року відбудеться у Бразилії

10.09.2010, 11:52
Патріарший Собор УГКЦ 2011 року відбудеться у Бразилії - фото 1
Патріарший Собор скликається Главою Церкви для того, щоб ціла Церква у всій своїй повноті, застановилася над місцем і роллю богопосвячених осіб, які зараз переживають нові виклики, труднощі.

SynodUGCC_B.jpgПроведення Патріаршого Собору 2011 року, який має відбутися у місті Прудентополісі, у Бразилії, розглядали члени Синоду єпископів УГКЦ 8 вересня. «Патріарший Собор скликається Главою Церкви для того, щоб ціла Церква у всій своїй повноті, застановилася над місцем і роллю богопосвячених осіб, які зараз переживають нові виклики, труднощі. Прагнемо допомогти богопосвяченим особам сповнити Боже покликання і завдання Церкви, яке на них покладено», − відзначив владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду єпископів УГКЦ.

Як повідомили у департаменті інформації УГКЦ, питання євангелізації стало наступною темою, яку розглядали єпископи  у сьомий день роботи Синоду УГКЦ. За словами владики Богдана, вже кілька років поспіль Синод єпископів УГКЦ розглядає цю тему із різних сторін. Цього року остаточно затверджено статут Патріаршої комісії у справах євангелізації. У рамках питання євангелізації розглянуто два проекти. Перший проект − це видання Катехизму УГКЦ. Підготовка тексту знаходиться на завершальному етапі.

«Владики ще розглянуть його. Будуть зроблені кінцеві зауваги і, сподіваємося, що впродовж наступного року буде прийняте остаточне позитивне рішення і цей катехизм вийде у світ. Ми ставимося до видання катехизму із колосальною відповідальністю. Це є підручник нашої віри, якого ще не було в історії нашої Церкви», − наголосив Секретар Синоду.

Другий проект, який обговорювали владики − питання повернення до практики катехуменату, яка існувала у перших християн. «Ми зіткнулися із такою пострадянською дійсністю, що багато людей є охрещені, але, не пізнавши глибше своєї віри, не інтегрувалися у життя церковної спільноти. Ми прагнемо допомогти цим людям свідомо прийняти зобов’язання, які випливають із Тайни Хрещення і ними жити. Практика раннього християнства, яку ми знаємо як катехумнат, стає нам цінною поміччю», − наголосив владика.

Робочій групі, Катехитичній комісії та Катехитично-Педагогічному інституту УКУ дано доручення продовжити напрацювання у цьому напрямку. «Ми сподіваємося, що на наступний Синод вже будуть представлені кроки для впровадження практики катехуменату у душпастирство нашої Церкви», − відзначив Владика Богдан.