Мощі 150 святих зібрано в одному з храмів УГКЦ

16.08.2010, 09:31
Мощі 150 святих зібрано в одному з храмів УГКЦ - фото 1
В Бориславі у храмі св. Анни УГКЦ зібрано мощі більш як 150 святих. З цієї нагоди 15 серпня на парафії відкрили паломницький центр всім святим церкви. Участь у події взяло кілька тисяч паломників.

храм_Анни.jpgВ Бориславі у храмі св. Анни УГКЦ зібрано мощі більш як 150 святих. З цієї нагоди 15 серпня на парафії відкрили паломницький центр всім святим церкви. Участь у події взяло кілька тисяч паломників.

Паломницький центр УГКЦ вніс храм св. Анни в Бориславі в перелік найбільших святинь України. За інформацією прес-служби УГКЦ, у храмі зібрані мощі стількох святих завдяки зусиллям пароха отця-доктора Романа Василіва та його сина Павла.

«Відкриваємо паломницький центр, найперше, для кожної людини, незалежно від віросповідання та конфесійної приналежності, адже святі не зважають на приналежність людини до певної конфесії, вони допомагають усім. Хочемо, щоб ласка оздоровлення святих виливалась на усіх, саме для цього й відкриваємо наш паломницький центр», – зазначив о. Роман.

У храмі можна помолитися перед мощам святих апостолів Петра і Павла, Юди Тадея, Томи, Андрія Первозванного, Якова Старшого, Пилипа, Варфоломія, Варнави; апостолів і євангелистів Матея, Марка і Луки; апостола первомученика Стефана; Івана Хрнестителя; священномученика Климентія, Папи Римського, св. Миколая Чудотворця, св. Венедикта Нурсійського, покровителя Європи, св. Іларія Піктавійського, св. Шарбеля, св. Антонія Падевського, св. Валентина, св. Атаназія Олександрійського, св. Василія Великого, св. Григорія Богослова, св. Григорія з Ніси, св. Августина, св. Томи Аквінського, св. Максима Ісповідника, св. Івана Дамаскина, св. Катерини Олександрійської, св. Варвари, цілитилів Пантелеймона, Димитрія та інших святих. Також у храмі є мощі св. Франциска з Асижу і трьох францишкан; св. Івана дон Боско і трьох салезіан; св. Павла від Хреста і 15 пасіоністів; св. Терези від Дитятка Ісуса, св. Терези Авільської і ще 22 кармелітів; отця Піо і 23 капуцинів, 6 святих лікарів чину Піарів; св. Альфонса Ліугорі, засновника згромадження редемптористів, та кардинала Ньюмена.

Українських святих представлено в мощовиках, де знаходяться мощі святого священномученика Йосафата, архиєпископа Полоцького, блаженних священномучеників Василя Гопка і Павла Гойдича; блаженних мучениць Олімпії і Лаврентії (чин св. Йосифа Обручника) та Йосафати Гордашевської і Тарсикії Мацьків (сестри служебниці Непорочної Діви Марії).

Мощі святих встановлюються в храмі св. Анни з листопада 2009 року.