• Головна
  • Новини
  • "Вселенська Церква пов'язує з розвитком УГКЦ великі надії", – владика Богдан (Дзюрах)...

"Вселенська Церква пов'язує з розвитком УГКЦ великі надії", – владика Богдан (Дзюрах)

05.05.2010, 15:27
"Вселенська Церква пов'язує з розвитком УГКЦ великі надії", – владика Богдан (Дзюрах) - фото 1
Папа бачить подвійне покликання УГКЦ: з одного боку зберігати у всій чистоті й повноті традицію східного християнства в лоні Католицької Церкви, а з іншого – бути мостом єднання між Церквами східної та західної традиції.

Dzyurah.jpgКИЇВ – Про це сказав в інтерв’ю журналу «Патріархат» владика Богдан (Дзюрах), керівник Адміністрації Патріаршої курії УГКЦ. Він акцентував на тому, що про значення УГКЦ як містка єдності між східною і західною традиціями наголосив Папа Бенедикт XVI в листі до Глави УГКЦ Патріарха Любомира з нагоди 60-ліття Львівського псевдо-собору.

За словами владики, «Святіший Отець бачить подвійне покликання нашої Церкви: з одного боку, це зберігати у всій чистоті й повноті традицію східного християнства в лоні Католицької Церкви, а з іншого – бути мостом єднання між Церквами східної та західної традиції».

Як відзначив керівник Патріаршої адміністрації, «під час перебування єпископів УГКЦ в Римі на початку 2008 року, з нагоди візиту ad limina єрархи УГКЦ мали нагоду переконатися у відкритості папських інституцій до співпраці з нашою Церквою задля її розвитку на матірних землях і на поселеннях. Представник Римського Апостольського Престолу в Україні – Папський нунцій, Архиєпископ Іван Юркович забезпечує живий зв'язок між нашою Церквою і Римом».

«Досвід показує, що ніщо так не допомагає кращому порозумінню й вирішенню різних, часом важких питань, як безпосередній контакт з українською церковною дійсністю. Тому ми намагаємося щороку запрошувати представників Західної Церкви в Україну, зокрема на Всеукраїнську прощу до Зарваниці. Спільна молитва й братерські зустрічі зміцнюють зв'язки віри й любові між нашими Церквами», – наголошує владика.

«Апостольська Столиця справді з великим зацікавленням стежить за розвитком наших структур в Україні та поза її межами і бере в цьому процесі активну участь – відповідно до церковного законодавства», – сказав владика Богдан. Про це повідомляє департамент інформації УГКЦ.