• Головна
  • Новини
  • Усі охочі можуть стати співавторами третьої аудіокниги Глави УГКЦ...

Усі охочі можуть стати співавторами третьої аудіокниги Глави УГКЦ

28.04.2010, 11:02
Усі охочі можуть стати співавторами третьої аудіокниги Глави УГКЦ - фото 1
Нещодавно відбулася презентація другої аудіокниги Предстоятеля УГКЦ Патріарха Любомира «Дорога до ближнього» (перша — «Дорога до себе»). Глава УГКЦ уже повідомив про підготовку третьої книги цієї серії — «Дорога до Бога».

Аудіодиски.jpgКИЇВ — Нещодавно відбулася презентація другої аудіокниги Предстоятеля УГКЦ Патріарха Любомира «Дорога до ближнього» (перша — «Дорога до себе»). Глава УГКЦ уже повідомив про підготовку третьої книги цієї серії — «Дорога до Бога». Особливістю майбутньої книги «Дорога до Бога» буде те, що кожен охочий зможе поставити своє запитання з обраної теми.

Запитання, як інформує Департамент інформації УГКЦ, можна надіслати на електронну пошту [email protected] з приміткою “для аудіокниги «Дорога до Бога»”, чи у спеціально створеній темі на форумі. Найцікавіші із запитань увійдуть до нової книги.

Як розповів Патріарх Любомир в інтерв’ю виданню «Новинар», обрана форма для створення звукових книг є оптимальною. «Форма «запит і відповідь» мені підходить, бо мені легше організувати матеріал, — зазначив Глава УГКЦ. — У проповіді чи конференції я завжди маю трішки страху, що я говорю те, що мене цікавить, а не слухачів. У запитах людей, які живуть у реальному світі, я почуваюся краще. Я стараюся разом з ними відповідати на ті питання, які кожного з нас турбують».

За його словами, ідея взятися за створення аудіокниг була спільною. «З’явилася думка зробити книгу в електронній формі. І ми це зробили: першу книгу, а пізніше, більш ніж півроку тому, — другу. Я цим дуже задоволений», — сказав Патріарх Любомир

На запитання журналіста, яким аудіокнигам Предстоятель УГКЦ надає перевагу особисто, Патріарх Любомир відповів, що днями слухав «Берестечко» Ліни Костенко. «Мені подарували, і я з великою радістю це слухаю. Мені дуже подобається», — зазначив Глава УГКЦ.

Довідка:

Перша аудіокнига Глави УГКЦ під назвою «Дорога до себе» побачила світ у січні 2009 року. Її видали накладом 10 000 примірників.

14 квітня Патріарх Любомир презентував свою другу аудіокнигу під назвою «Дорога до ближнього». За визнанням адміністрації київської книгарні «Є», яка щодня презентує книжні новинки пресі, і де й відбувалася презентація цієї книги на дисках, послухати Главу УГКЦ прийшла рекордна кількість журналістів.

У «Дорозі до ближнього» Глава УГКЦ ділиться зі слухачами власними думками щодо таких ключових тем: «Про любов», «Про чоловіка і жінку», «Про контрацепцію і аборти», «Про конфлікт поколінь», «Про громадянина і державу» та «Про патріотизм і шовінізм».

Випуск другої книги Глави УГКЦ здійснила мультимедійна студія «Свічадо». Вступне слово до неї записала Народна артистка України Ніна Матвієнко. Передмову до першої книги записав дисидент, публіцист, віце-ректор УКУ Мирослав Маринович.