• Головна
  • Новини
  • У Львові відбулася прем’єра документальної кінострічки "УГКЦ: Невідомий літопис"...

У Львові відбулася прем’єра документальної кінострічки "УГКЦ: Невідомий літопис"

14.04.2010, 10:55
У Львові відбулася прем’єра документальної кінострічки "УГКЦ: Невідомий літопис" - фото 1
Фільм став продовженням циклу документальних робіт, присв’ячених 20-ій річниці легалізації УГКЦ.

UGCC_pidpillya.jpgЛЬВІВ – У Львівському палаці мистецтв 13 відбувся прем’єрний показ документальної кінострічки «УГКЦ: Невідомий літопис». Проект підготовлений рекламно-продюсерським центром «Стар-ТВ» за ініціативи Львівської архиєпархії Української Греко-Католицької Церкви та підтримки мецената Миколи Кмітя. Фільм став продовженням циклу документальних робіт, присв’ячених 20-ій річниці легалізації УГКЦ.

Як повідомили у Департаменті інформації УГКЦ, це перший масштабний телевізійний проект у якому змальовується тридцять років підпільного життя забороненої у радянському союзі греко-католицької церкви. До фільму увійшли незнані факти про підпілля, історії про утиски та терор, який чинила тоталітарна система. У фільмі записано десятки живих свідчень священників, монахинь та мирян, які пережили ті часи, віднайдено унікальні матеріали, які творять невідомий літопис підпільної Української Греко-Католицької Церкви яка була найбільш переслідуваною релігійною громадою у світі.

Документальний фільм «УГКЦ: Невідомий літопис» це вшанування та данина священикам, монахам та монахиням, мирянам, які всупереч усім небезпекам та приниженню не зламались і зберегли віру у майбутнє Української Греко-Католицької Церкви.