• Головна
  • Новини
  • Розпочався Всеукраїнський конкурс на спорудження пам'ятника Андрею Шептицькому...

Розпочався Всеукраїнський конкурс на спорудження пам'ятника Андрею Шептицькому

31.03.2010, 12:02
Розпочався Всеукраїнський конкурс на спорудження пам'ятника Андрею Шептицькому - фото 1
На прес-конференції, яка відбулася 30 березня у Львівській міській раді, оголосили Всеукраїнський конкурс на найкращу концептуальну ідею пам’ятника Митрополиту Андрею Шептицькому.

Конкурс_пам'ятник.jpgЛЬВІВ — На прес-конференції, яка відбулася 30 березня у Львівській міській раді, оголосили Всеукраїнський конкурс на найкращу концептуальну ідею пам’ятника Митрополиту Андрею Шептицькому. Учасники конкурсу мають завдання до 1 липня 2010 року подати власну концепцію скульптурної пропозиції пам’ятника.

Це перший етап конкурсу, коли робоча група переглядатиме ескізні проекти і з них обере найкращі роботи для того, щоб у другому турі, який відбудеться 16 вересня 2010 року, обрати найкращий.

Участь у конкурсі іноземних архітекторів та скульпторів, студентів закордонних архітектурних та художніх навчальних закладів, а також осіб без відповідної архітектурно-художньої освіти не забороняється.

За повідомленням прес-служба Львівської архиєпархії УГКЦ, владика Ігор (Возьняк) висловив бажання, щоб учасники конкурсу більше дізналися про життя Митрополита Андрея, вивчили його праці для того, щоб в скульптурі виразити велич цієї постаті світового масштабу.

Для спорудження пам’ятника авторським колективам рекомендується ділянка на площі Св. Юра включаючи сквер перед Національним університетом «Львівська політехніка». Також проектом необхідно передбачити вечірню підсвітку пам’ятника.

Конкурс є відкритим і до участи у ньому запрошуються фахівці або авторські колективи фахівців – дипломованих професійних архітекторів та скульпторів, а також студенти архітектурних та художніх навчальних закладів. Кількість конкурсних проектів від одного автора (авторського колективу) не обмежується.

За отримання конкурсної документації реєстраційний внесок учасниками конкурсу не сплачується. Охочим взяти участь у відкритому конкурі при потребі видається  топопідоснова М 1:500 ділянки пл. Св. Юра; історична довідка про митрополита Андрея Шептицького.

Відзначення переможців конкурсу відбудеться 16 вересня 2010 року. Для відзначення кращих проектів встановлено такі премії: 1-а премія – 50 000 грн., 2-а премія – 30 000 грн., 3-я премія – 15 000 грн.

Учасниками прес-конференції були: владика Ігор (Возьняк), голова Сакральної комісії Курії Львівської архиєпархії о. Севастіян Дмитрух, заступник міського голови Львова з гуманітарних питань Василь Косів та Володимир Сколоздра, головний художник міста, начальник відділу архітектурно-художнього оформлення містоуправління.