• Головна
  • Новини
  • Будову Патріаршого собору у Києві оглянула делегація Конференції Католицьких єпископів США...

Будову Патріаршого собору у Києві оглянула делегація Конференції Католицьких єпископів США

10.03.2010, 08:58
Будову Патріаршого собору у Києві оглянула делегація Конференції Католицьких єпископів США - фото 1
Зараз у соборі проводиться встановлення вітражів, і до кінця року зовнішні будівельні роботи будуть завершені. Найближчим часом основний акцент буде зосереджено на закінченні робіт у підвальних приміщеннях собору.

McCarrick_w.jpgКИЇВ – Делегація Конференції Католицьких єпископів США на чолі з архиєпископом-емеритом Вашингтону кардиналом Теодором МакКарріком 9 березня відвідала Патріарший собор Воскресіння Христового УГКЦ. «Київ – це центр України, і я радий, що греко-католики тут, бо ви маєте бути в центрі країни, – зазначив Кардинал МакКаррік. – Сподіваюся, що цей надзвичайно масштабний і цікаво сконструйований храм вже скоро відчинить свої двері для вірних і тут будуть служити Божественні Літургії».

За повідомленням Департаменту інформації УГКЦ, єпископ-помічник Київської архиєпархії владика Йосиф (Мілян) розповів гостям, що зараз у соборі проводиться встановлення вітражів, і до кінця року зовнішні будівельні роботи будуть завершені. Найближчим часом основний акцент буде зосереджено на закінченні робіт у підвальних приміщеннях собору.

«Перед нами стоїть завдання виробити концепцію розпису собору, бо тут присутні як візантійська традиція, так і сучасні тенденції храмобудівництва, – повідомив  гостям владика Йосиф. – У січні цього року відбулася велика мистецька рада, де були запрошені мистецькі школи зі Львова, Києва і Харкова, а також державні установи, які працюють над реставрацією і розписом храмів».

Крім відвідання собору, протягом перебування у Києві делегація зустрічалася з представниками греко-католицького та римо-католицького духовенства України. Зокрема відбулася зустріч гостей зі США із керівниками структурних підрозділів Патріаршої курії УГКЦ.

Як вже повідомлялося, делегація Конференції Католицьких єпископів США, до складу якої входили Архиєпископ-емерит Вашингтону Теодор Кардинал МакКаррік, керівник Бюро національних збірок для Церкви у Центральній та Східній Європі отець Джеймс МакКанн та Виконавчий  директор  Бюро національних збірок Патрік Маркі, перебувала у Києві та Львові з чотириденним візитом.