• Головна
  • Новини
  • Торонтська єпархія УГКЦ знайомиться з життям УГКЦ у Центральній та Східній Україні...

Торонтська єпархія УГКЦ знайомиться з життям УГКЦ у Центральній та Східній Україні

02.03.2010, 10:16
Торонтська єпархія УГКЦ знайомиться з життям УГКЦ у Центральній та Східній Україні - фото 1
Програма зустрічі включатиме показ фото та відеоматеріалів про життя парафій Центральної та Східної України.

Medvid.jpgКАНАДА – З благословення Глави УГКЦ Патріарха Любомира (Гузара), з офіційним візитом у Канаді з 23 лютого до 30 березня перебуває владика Василь (Медвіт), єпископ-помічник Донецько-Харківського екзархату. Візит відбувається на запрошення владики Степана (Хміляра), єпарха Торонтонського. Владика Степан запросив одного з єпископів, які служать на теренах Центральної та Східної України, щоб ознайомити вірних Торонтонської єпархії із життям УГКЦ, з душпастирським служінням священиків у цій частині України.

За повідомленням департаменту інформації УГКЦ, програма зустрічі включатиме показ фото та відеоматеріалів про життя парафій Центральної та Східної України. «Щоб люди, які будуть зацікавлені допомогти, побачили реальний стан наших громад у цих частинах України», ? відзначив владика Василь.

«Маю надію, що знайдуться люди, які захочуть допомогти у розвитку наших громад. Крім того, сподіваюся, що вдасться налагодити теплі зв‘язки між парафіями на Сході України та у Торонтонській єпархії, які б відтак постійно разом співпрацювали», ? сказав єпископ-помічник Донецько-Харківського екзархату.

Сьогодні на території Київської архиєпархії та трьох екзархатів: Донецько-Харківського, Одесько-Кримського та Луцького зареєстровано 180 парафіяльних громад. Тут душпастирює 146 священиків і 26 дияконів. Кількість вірних, які регулярно беруть участь у богослужіннях – близько 35 тис. осіб.