• Головна
  • Новини
  • Відбулася інаугурація нового єпископа РКЦ в Одесі Станіслава Широкородюка...

Відбулася інаугурація нового єпископа РКЦ в Одесі Станіслава Широкородюка

26.02.2020, 15:00
Відбулася інаугурація нового єпископа РКЦ в Одесі Станіслава Широкородюка - фото 1
25 лютого 2020 року в Одеському римо-католицькому кафедральному соборі Одесько-Сімферопольської дієцезії відбулась подячна служба за багатолітню працю єпископа ординарія Броніслава Бернацького та інавгураційна служба нового єпископа Станіслава Широкородюка.

25 лютого 2020 року в  Одеському римо-католицькому кафедральному соборі Одесько-Сімферопольської дієцезії відбулась подячна служба за багатолітню працю єпископа ординарія  Броніслава Бернацького та інавгураційна служба нового єпископа Станіслава Широкородюка. Про це повідомив Олександр Чернега з Одеси.

Єпископ Станіслав Широкорадюк

Після закінчення урочистої Cлужби з вітальним словом до присутніх звернулись апостольський нунцій в Україні архиєпископ Клаудіо Ґуджеротті, єпископ Одеський і Балтський  ПЦУ Павло, очільник Німецької Євангелічно-Лютеранської церкви в Україні єпископ Сергій Машевський, представники Одесько-Кримського екзархату УГКЦ та БФ «Карітас Одеса УГКЦ».

Також від імені керівництва Департаменту культури, національностей, релігій та охорони об'єктів культурної спадщини Одеської обласної державної адміністрації, Ярослава Різникова вручила владиці Броніславу лист Подяки за багатолітнє служіння, за стійкість та послідовність у розбудові духовно-організаційного життя Церкви, вагомий внесок у формування екуменічного діалогу та активізацію й урізноманітнення релігійного життя на теренах Одещини та України, а також пам'ятний дарунок на згадку про сонячну Одещину.

«Владика завжди був і залишається небайдужою людиною, яка брала активну участь в суспільному та культурному житті регіону. Він став моральним вторитетом для тисяч вірян, які завжди поважали його як вимогливого і водночас справедливого та послідовного в своїх діях керівника єпархії», - йдеться у повідомленні.

Владики Броніслав і Клаудіо

Нагадаємо, що Папа Франциск прийняв зречення єпископа ординарія Одесько-Сімферопольської дієцезії РКЦ в Україні Броніслава Бернацького, якому у вересні минулого року виповнилося 75 років. Його змінив у цьому душпастирському служінні єпископ Станіслав Широкорадюк, який з 2 лютого 2020 року був призначений Папою Франциском єпископом-коад’ютором зі спеціальними повноваженнями Одесько-Сімферопольської дієцезії, тобто правонаступником.