У Києві висвятили єпископа РКЦ в Україні

10.11.2019, 11:39
У Києві висвятили єпископа РКЦ в Україні - фото 1
9 листопада у Києві відбулися єпископські свячення Олександра Язловецького, якого 18 вересня ц.р. Святіший Отець Франциск призначив єпископом-помічником Києво-Житомирським.

9 листопада у Києві відбулися єпископські свячення Олександра Язловецького, якого 18 вересня ц.р. Святіший Отець Франциск призначив єпископом-помічником Києво-Житомирським.

Про це повідмляє CREDO.

Настоятель столичної парафії о. Станіслав Інжиєвський привітав присутніх гостей, поіменно перелічивши єпископів Вселенської Церкви на чолі з головним консекратором — Апостольським нунцієм в Україні архипископом Клаудіо Ґуджеротті.

На урочистості також прибули священики РКЦ в Україні, настоятелі чоловічих та жіночих згромаджень, гості від УГКЦ, ПЦУ, від протестантів, Біблійного товариства, єпископи та священники з-за кордону (з Польщі, Італії, Швейцарії), представники влади й дипломатичного корпусу.

Олександр Язловецький

Обряд свячень розпочався співом до Святого Духа. Парафіяльний хор виконав його українською мовою. Натомість папська булла про призначення єпископа Олександра пролунала латиною.

Український текст булли Папи Франциска прочитав новопризначений канцлер Києво-Житомирської дієцезії о.Віталій Квапіш. Апостольський нунцій показав присутнім буллу з підписом і печаткою Папи Римського.

Новисвячений єпископ Олександр Язловецький обрав своїм гаслом слова св. Томаса Мора «Primus Servus Dei» (Спершу слуга Божий). Символіка святого мученика також знайшла місце на єпископському гербі — його символізує сокира. Є на ньому й українська патріотична символіка: жовто-блакитні кольори, а також Біблія і Євхаристія.

Нововисвячений пояснив розповів, що св.Томаса Мора він пізнав під час перебування в Давенпорті і побажав узяти його знак собі на герб.

Єпископство, зазначив він, це дар не лише для одного священика, але для всієї Церкви, тому подякував усім, «присутнім і відсутнім», та попросив про молитву.