• Головна
  • Новини
  • Всеукраїнський конгрес сімей у Вінниці став центральною подією Року святості подружжя і сім’ї...

Всеукраїнський конгрес сімей у Вінниці став центральною подією Року святості подружжя і сім’ї

23.09.2019, 12:00
Всеукраїнський конгрес сімей у Вінниці став центральною подією Року святості подружжя і сім’ї - фото 1

Конгрес сімей, який тривав 20-22 вересня у Шаргороді і Вінниці, став центральною подією Року святості подружжя і сім’ї. У ньому взяли участь католики з усієї України. Розпочався конгрес урочистою євхаристійною ходою. Вірні з різних куточків України на чолі зі своїми пастирями рушили центральною вулицею Вінниці.

Конгрес сімей, який тривав 20-22 вересня у Шаргороді і Вінниці, став центральною подією Року святості подружжя і сім’ї. У ньому взяли участь католики з усієї України. Розпочався конгрес урочистою євхаристійною ходою. Вірні з різних куточків України на чолі зі своїми пастирями рушили центральною вулицею Вінниці.

сімя1.jpg

За інформацією католицького часопису CREDO, перший день, 20 вересня, був днем молитви і примирення. Зустріч розпочалася у санктуарії Страстей Господніх у Шаргороді. Службу Божу очолив Голова єпископату України Броніслав Бернацький. Після Меси вірні молилися на Хресній Дорозі, що будується на пагорбах міста, та давали свідчення свого життя у подружжі.

сімя_4.jpg

Другий день Всеукраїнського конгресу сімей був Днем пізнання і відбувався у Вінниці. Діти мали окрему програму у храмі Божого Милосердя, молодь — у храмі Матері Божої Ангельської, а подружжя — у храмі Святого Духа.

сімя3.jpg

В останній день конгресу, 22 вересня, відбулася процесія з Пресвятими Дарами «Марш сімей». Кульмінацією зустрічі стала урочиста Меса на міській площі під головуванням Апостольського Нунція.

За словами о. Ярослава Гонсьорека, координатора Конгресу сімей, захід був спрямований на те, щоб підтримати сім’ю, яка сьогодні переживає кризу. В Україні 60 % сімей розпадається і Католицька Церква прагне підтримати сім’ю, дати їй силу, Вінницю обрали місцем проведення Всеукраїнського конгресу сімей, тому що  це місто знаходиться фактично у центрі України.

Хода закінчилася на площі Василя Стуса урочистою Службою Божою, яку очолив Апостольський Нунцій в Україні архиєпископ Клаудіо Ґуджеротті. Йому співслужили католицькі єпископи України, разом із католиками молилися православні та протестанти.  

Гуджеротті.jpg

Архиєпископ Ґуджеротті сказав: «Я прибув дякувати і принести вдячні обійми Папи. Апостольське благословіння, якого я уділю на закінчення, — знак того, що він відчуває стосовно вас. Сім’я — це свідчення любові, відкритої на ваших дітей, осіб похилого віку й усіх, хто творить родину. Ви — живі носії найбільшої метафори любові в християнському та загальнолюдському вимірі. Ви володієте найціннішим, що має людство. Коли  поїду до Папи, то привезу йому фото і відео із Конгресу та сьогоднішньої урочистості, бо Папа Франциск любить бачити конкретні речі».    

Сфмя_2.jpg

«Всеукраїнський конгрес сімей,  — зазначив у коментарі CREDO митрополит Львівський РКЦ архиєпископ Мечислав Мокшицький, — це дуже важлива подія з точки зору ситуації у сучасному світі. Він дозволить не тільки зміцнити, «зцементувати» нашу Церкву.

Конгрес завершився сімейним фестивалем.