• Головна
  • Новини
  • В РКЦ прокоментували заборону в’їзду в Україну польського священика...

В РКЦ прокоментували заборону в’їзду в Україну польського священика

22.03.2018, 11:42
В РКЦ прокоментували заборону в’їзду в Україну польського священика - фото 1
Єпископ Києво-Житомирської дієцезії Віталій Кривицький прокоментував CREDO інформацію про те, що отцю Вєславу Пенскому, який служив у Києві, заборонили в’їзд в Україну на 3 роки за антиукраїнські висловлювання.

Єпископ Києво-Житомирської дієцезії Віталій Кривицький прокоментував CREDO інформацію про те, що отцю Вєславу Пенскому, який служив у Києві, заборонили в’їзд в Україну на 3 роки за антиукраїнські висловлювання:

Кривицький.jpg

« Із сумом мушу підтвердити, що громадянинові Республіки Польща священику Римо-Католицької Церкви Вєславу Пенскому SAC у лютому цього року заборонили в’їзд у нашу державу на три роки. Отець  Вєслав Пенскі SAC працював у парафії Христа Царя Всесвіту Римо-Католицької Церкви у Києві з 1999 до 2017 року. Належить до Товариства Католицького Апостольства (отців-паллотинів). Ситуація, що склалася, є дуже прикрою та сумною. Прикрий також факт, що про цю заборону як Церква, так і сам священик дізналися лише з медіа. Щодо причин та законних підстав ми мусимо провести детальне внутрішнє розслідування. Разом із тим хочу зазначити і підкреслити, що Римо-Католицька Церква в Україні поважає закони України та намагається всіляко працювати для добра громадян. Священики нашої Церкви служать як капелани серед військових та поранених, залучені у волонтерську допомогу постраждалим на Сході, у храмах відбуваються молебні за мир в Україні та її добробут».