• Головна
  • Новини
  • Католицькі монахині з України розповіли про служіння сестер у «сірій зоні» на Асамблеї у Румунії...

Католицькі монахині з України розповіли про служіння сестер у «сірій зоні» на Асамблеї у Румунії

13.03.2018, 11:16
Католицькі монахині з України розповіли про служіння сестер у «сірій зоні» на Асамблеї у Румунії - фото 1
З 5 до 10 березня у кармелітському монастирі в румунському місті Снагов відбувалася 18-та Генеральна асамблея UCESM на тему: «Розшири місце твого намету!». В Асамблеї брали участь і українки, представниці богопосвячених осіб РКЦ.

З 5 до 10 березня у кармелітському монастирі в румунському місті Снагов відбувалася 18-та Генеральна асамблея UCESM на тему: «Розшири місце твого намету!».  В Асамблеї брали участь і українки, представниці богопосвячених осіб РКЦ.

Сестра Анна Заінчковська мала півгодинну доповідь про ситуацію в нашій країні та про служіння сестер у «сірій зоні» у співпраці з Християнською службою порятунку. Про це інформує Католицький медіа центр.

Асамблея.jpg

У 18-й Асамблеї взяли участь 36 національних Конференцій та 80 осіб. Асамблея розглянула поточні питання щодо міграції й інтеграції як у релігійних громадах, так і в громадянському суспільстві, повідомляє Католицький-Медіа центр. 

Союз європейських Конференцій вищих настоятелів (UCESM) об'єднує 39 національних конференцій, які представляють очільників апостольських релігійних інститутів 28 європейських країн, тобто близько 250 000 богопосвячених осіб. Новим президентом UCESM став отець Жолт Лабанц OSCHP, який раніше очолював угорську Конференцію. 

Асамблея_2.jpg

Під час Асамблеї виступив з доповіддю кардинал Хосе Родріґез Караболло, секретар Конгрегації богопосвяченого життя, який представив документ «Нове вино в нових бурдюках». Він, зокрема, визначив три аспекти, ключові в документі: розпізнавання у світлі Євангелія; вірність харизмі й уміння читати знаки часу; мужність.

Кардинал зазначив, що криза посвяченого життя – це не брак покликань, а брак євангельської та харизматичної автентичності, правди посвяченого життя.