У центрі Києва відкрили мурал Івана Павла ІІ

15.10.2017, 18:11
У центрі Києва відкрили мурал Івана  Павла ІІ - фото 1
На столичному Печерську у неділю, 15 жовтня, відкрито мурал із зображенням Папи римського Іоанна Павла ІІ.

На столичному Печерську у неділю, 15 жовтня, відкрито мурал із зображенням Папи римського Івана Павла ІІ. Про це повідомляє Укрінформ.

мурал1.gif

«Відкриття цього муралу свідчить про постійне вираження дружби та пам’яті людини, яка підтримувала Україну, свободу та мир», – сказав на церемонії посол Польщі в Україні Ян Пєкло.

Він зацитував слова Івана Павла ІІ про те, що українців і поляків історія має об’єднувати, а не навпаки.

«Українці і поляки мають подолати історичні непорозуміння, які ще живі в обох суспільствах, і будувати свої відносини на дружбі і взаємоповазі», – наголосив дипломат.

У свою чергу голова Печерської міської райдержадміністрації Сергій Мартинюк повідомив, що мурал малював австрійський художник, який просив не називати його ім’я. Стінне зображення створене на замовлення Посольства РП в Україні, КМДА та за підтримки радника міністра інформаційної політики України Гео Лероса.

В урочистих заходах, пов’язаних з офіційним відкриттям у Києві вулиці св. Івана Павла ІІ (колишня вул. П.Лумумби) та муралу з образом св. Івана Павла ІІ (на стіні будинку № 2 по бульвару М.Приймаченко) взяв участь також апостольський нунцій в Україні (посол Ватикану) архієпископ Клаудіо Гуджеротті.

Напередодні відкриття на будинку №2 по бульвару М.Приймаченко муралу з образом святого Івана Павла ІІ, у ніч проти 14 жовтня, невідомі фломастером розмалювали свастикою і антипольськими написами стіни цієї будівлі.

Після фіксації поліцією акту вандалізму комунальні служби Печерського району Києва усунули ці написи. Як повідомив речник Посольства Польщі Кароль Язовський, мурал не пошкоджений.