РКЦ в Україні хоче створити нові дієцезії

25.11.2016, 11:24
РКЦ в Україні хоче створити нові дієцезії - фото 1
Римо-Католицька Церква в Україні матиме нові дієцезії на Житомирщиниі та у Запорізькій області. Таке побажання виловили учасники 47 Пленарного засідання Конференції єпископів РКЦ, яка відбулася 22 листопада у Брюховичах, що під Львовом.

ArticleImages.jpg-hhh.jpgРимо-Католицька Церква в Україні матиме нові дієцезії на Житомирщиниі та у Запорізькій області. Таке побажання виловили учасники 47 Пленарного засідання Конференції єпископів РКЦ, яка відбулася 22 листопада у Брюховичах, що під Львовом. На зустрічі був присутній апостольський Нунцій Клаудіо Ґуджеротті.

Митрополит Львівський Архиєпископ Мечислав Мокшицький у коментарі офіційному сайту Львівської архиєцезії подякував Нунцію за його візит, теплі слова та вітання від Папи Франциска.

«Ми дуже тішимося тим, що він сказав, що наша Церква молода, що переживає весну, що він бачить майбутнє Римо-Католицької Церкви в Україні. Це зовсім інше ніж те, що говорив його попередник – Нунцій Ґалліксон. Ми йому за це надзвичайно вдячні, за цю підтримку, за цю надію, яку він влив у наші серця», - сказав він.

За словами Миторополита Мечислава Мокшицького, нунцій Клаудіо Ґуджеротті добре знає стан справ у РКЦ в Україні і він проситиме Папу якнайшвидше призначити єпископа до Києво-Житомирської дієцезії після смерті єпископа Петра Мальчука.

Глава римо-католиків України також повідомив, що на засіданні Конференції йшлося про висвячення нових єпископів на створення нових єпархій.

«Під час нашої зустрічі із Нунцієм ми просили його, щоб ми швидко дочекалися єпископа у Києві, також Апостольський Нунцій сказав, що наша Церква розвивається і напевно мусимо подумати про створення інших дієцезій у Житомирі, Запоріжжі, Нунцій сказав, що потрібні владики-помічники і в Києві, і без сумніву також би придався другий у Львові. Отже ми сподіваємося, що з допомогою Божого Милосердя це станеться швидко», - цитує сайт слова Митрополита Мечислава Мокшицького.