• Головна
  • Новини
  • Нунцій, єпископат Польщі та Глава УГКЦ висловили співчуття Митрополиту Мокшицькому з приводу смерті його батька...

Нунцій, єпископат Польщі та Глава УГКЦ висловили співчуття Митрополиту Мокшицькому з приводу смерті його батька

03.10.2016, 16:10
Нунцій, єпископат Польщі та Глава УГКЦ висловили співчуття Митрополиту Мокшицькому з приводу смерті його батька - фото 1
30 вересня 2016 р. на 89 році життя відійшов у вічність Пйотр Мокшицький, батько Митрополита Мечислава Мокшицького (РКЦ). Похоронні урочистості відбулися 3 жовтня 2016 р., у Польщі, місцевості Лукавєц, біля Любачева (замойсько-любачівська дієцезія) РКЦ.

співчуття.jpg30 вересня 2016 р. на 89 році життя відійшов у вічність Пйотр Мокшицький, батько Митрополита Мечислава Мокшицького (РКЦ). Похоронні урочистості відбулися 3 жовтня 2016 р.,  у Польщі, місцевості Лукавєц, біля Любачева (замойсько-любачівська дієцезія) РКЦ.

Лист-співчуття надісдав Митропоиту Мокшицькому Апостольський Нунцій архиєпископ Клаудіо Ґуджеротті: «Від імені Святішого Отця Франциска висловлюю мої найщириші співчуття та запевнення, що не забудемо у молитвах про того, котрий передав Вам життя. У той важкий час запевнюємо у близькості всіх синів та доньок, а передусім священиків, ченців та черниць у Митрополичій Архідієцезії у Львові, до якої Вас покликали щоб її очолити. Запевнюємо про память усіх католицьких дієцезій в Україні а також багатьох осіб, котрі шанують та люблять Вас, яких є справді багато в різних закутках світу».

Від імені Конференції Єпископів Польщі співчуття з приводу смерті Пйотра Мокшицького надіслав Голова Єпископату Польщі Станіслав Ґондецький, Архиєпископ Митрополит Познаньський: «Я би хотів запевнити про молитву пастирів та вірних Католицької Церкви в намірах померлого».

У листі-співчутті Глава УГКЦ Блаженніший Святослав написав до Митрополита Мечислава Мокшицького: "Із великим сумом сприйняв я звістку про те, що упокоївся Ваш дорогий батько Пйотр. Прийміть від мене щирі співчуття та запевнення моїх молитов у наміренні новопреставленого".