• Головна
  • Новини
  • Римо-католики відзначать 25-річчя відновлення Церковних структур в Україні...

Римо-католики відзначать 25-річчя відновлення Церковних структур в Україні

05.09.2016, 14:52
10 вересня, о 9:00, молитвою біля мощей бл. Якова Стрепи – покровителя римо-католиків – у Санктуарії св. Антонія з Падуї розпочнеться ювілейна подяка, а згодом, після процесії вулицями Львова, о 11:00 римо-католики відслужать Святу Месу в архикатедральному храмі Львова.

10 вересня, о 9:00, молитвою біля мощей бл. Якова Стрепи  – покровителя римо-католиків – у Санктуарії св. Антонія з Падуї розпочнеться ювілейна подяка, а згодом, після процесії вулицями Львова, о 11:00 римо-католики відслужать Святу Месу в архикатедральному храмі Львова.

Процесію на честь бл. Якова Стрепи очолить Кардинал Тарчізіо Бертоне. Він також звершить подячну Євхаристію в кафедральному храмі, посвятить Дім Опіки в Брюховичах, де проживатимуть люди старші і хворі, а також священики-пенсіонери, зустрінеться з молоддю під час архидієцезіального Дня Молоді.

У пастирському слові з нагоди 25-річчя  відновлення структур РКЦ в Україні Митрополит Мокшицький написав: «Наш Покровитель бл. Яків Сгрепа у важкий час воєн і татарських нападів прийняв виклик і протистояв усім цим труднощам, вважаючи їх хрестом свого служіння. Тому він також вписався в історію як видатний душпастир нашої Архідієцезії та покровитель людей, що були довірені його пастирській турботі. З цього приводу ми вшановуємо його як блаженного Католицької Церкви та покровителя Архідієцезії».

У посланні Митрополит перераховує тих, хто служив і жив в часи переслідування Церкви і віри, хто після Другої світової війни розпочав душпастирську працю і дбав про долю Церкви: «Це були мужні люди, яких можемо сьогодні назвати героями і фундаментом нашої сучасності: св. Йоан з Дуклі, покровитель міста Львова, св. Йосиф Більчевський, львівськоий митрополит, св. Зигмунд Гораздовський, львівський апостол милосердя і батько убогих, бл. Марта Вєцка, самовіддана черниця і опікунка хворих, бл. Марцеліна Даровська, що дбала про виховання і освіту бідної молоді… Всі вони, несучи хрест, дійшли з ним аж до Голгофи, долаючи усілякі труднощі, не втрачаючи при цьому надії і віри».

«Дивлячись у минуле, – продовжує Митрополит РКЦ, – ми цінуємо свідчення і мужність священиків, богопсвячених осіб і вірного Божого народу, які, незважаючи на загрозу життю, захищали віру, свободу і правду».

 «Святкуючи ювілей 25-річчя відновлення церковних структур в Україні, даймо свідчення нашої віри та історії. Нам немає чого соромитися. У нас є чим гордитися. Тому наша участь у головній подячній урочистості, що відбудеться у Львові, 10 вересня цього року, яку очолить Його Преосвященство Кардинал Тарчізіо Бертоне з Ватикану, нехай стане святом для всієї Архідієцезії», – закликав римо-католиків Митрополит Львівський Мечислав Мокшицький.