• Головна
  • Новини
  • Президент Польщі передав РКЦ хрест пам'яті замордованих поляків...

Президент Польщі передав РКЦ хрест пам'яті замордованих поляків

26.08.2016, 13:24
Президент Польщі передав РКЦ хрест пам'яті замордованих поляків - фото 1

Під час візиту у Києві, з нагоди святкування 25‑ї річниці Незалежності України, президент Польщі Анджей Дуда зустрівся з єпископом Віталієм Скомаровським та передав хрест із написом: «Пам’яті замордованих поляків, мешканців цих земель», із підписом «Президент Речі Посполитої Польщі Анджей Дуда».

Під час візиту до Києва, з нагоди святкування 25‑ї річниці Незалежності України, президент Польщі Анджей Дуда зустрівся з єпископом Віталієм Скомаровським та передав хрест із написом: «Пам’яті замордованих поляків, мешканців цих земель», із підписом «Президент Речі Посполитої Польщі Анджей Дуда».

Польща_хрест.jpeg

Урочистість, яка відбулась у посольстві РП в Києві була останнім пунктом візиту президента Дуди в Києві.

«Передаю цей хрест з проханням, щоб він висів в київському кафедральному храмі св. Олександра і щоб це було таке місце, де віруючі люди будуть могти прийти і молитись за тих, хто загинув, за тих, хто віддав своє життя на цих землях і були поляками», сказав президент Дуда.

«Сподіваємося, що це буде місцем, яке завдяки діяльності отця-єпископа стане початком широкого руху, зокрема громадського, задля пам’яті про місця, пов’язані зі злочинами, скоєними на Сході, пам’яті про польську Голгофу Сходу», — сказав міністр Кшиштоф Щерскі.

Єпископ Віталій підкреслив, що дар президента Польщі має увічнити пам'ять поляків, які жили на українських землях.

Єпископ Скомаровський у червні цього року попросив мешканців Волині надавати інформацію про невідомі досі поховання жертв волинської різні, аби гарантувати їм гідне поховання. З цього питання він звернувся також із закликом до Ради Церков та релігійних організацій Волинської області. Про це інформує Католицький медіа-центр.