• Головна
  • Новини
  • У Запоріжжі римо-католики вперше відзначили Різдво на головній площі...

У Запоріжжі римо-католики вперше відзначили Різдво на головній площі

28.12.2015, 11:02
У Запоріжжі римо-католики вперше відзначили Різдво на головній площі - фото 1

Вперше в новій історії міста на площі Фестивальній 25 грудня запоріжці відсвяткували католицьке Різдво. Чотири години на головній площі міста, біля обласної ялинки та вертепу тривала святкова програма. Святкові заходи з нагоди Різдва Христового проходять в місті за ініціативи Духовної Ради християнських церков Запоріжжя та за підтримки департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької облдержадміністрації.

Запоріжжя_2.jpegВперше в новій історії міста на площі Фестивальній 25 грудня запоріжці відсвяткували католицьке Різдво. Чотири  години на головній площі міста, біля обласної ялинки та вертепу тривала святкова програма. Святкові заходи з нагоди Різдва Христового проходять в місті за ініціативи Духовної Ради християнських церков Запоріжжя та за підтримки департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької облдержадміністрації.

Як повідомила РІСУ Олена Піддубна,  привітаннями та концертними номерами виступили представники багатьох національно-культурних товариств: німецького «Відродження», татарського «Алтин-ай», грецького «Еллада», польських «Полонія» та ім. А. Міцкевича. Запоріжців вітали палестинці, юдеї, вірмени, болгари, білоруси та представники інших громад, що мешкають в місті.

Уривки з Євангелія зі сцени прочитав отець Андрій Попов з римо-католицького Храму Бога Отця Милосердного. Він розповів про духовне наповнення свята Різдва та побажав:

Нехай в серцях та душах людей оселиться мир та новонароджений Бог. Ми закликаємо до навернення Україну, закликаємо до навернення на шлях Господній Росію. Коли запанує мир у серцях людей, буде мир і на Землі.

Запоріжжя_1.jpeg

Маленькі прихожани парафії Бога Отця Милосердного показали глядачам вертепну сценку про історію народження Маляти Ісуса. Парафіяни-члени товариства польської культури імені Св. Іоанна Павла ІІ заспівали українські та польські колядки. А особливо зацікавили глядачів різдвяні пісні, які виконали члени Товариства католицької студентської молоді з Африки – вони славили новонародженого Христа під звуки тамтамів. Як розповів керівник хору студентів з Нігерії та Танзанії Алойзіус Чукву (до речі цей хлопець вимушений був змінити місце навчання з Донецька на Запоріжжя через війну), студенти дуже ретельно готували програму виступу й дуже хвилювалися, бо вперше вийшли на велику сцену.

Запоріжжя_3.jpeg  

Різдвяний фестиваль у Запоріжжі на головній площі міста триватиме цілий місяць, концерти будуть проходити у святкові та вихідні дні.