• Головна
  • Новини
  • У Львові римо-католицьке духовенство зібралося на капітулу Митрополичої базиліки та Раду священиків...

У Львові римо-католицьке духовенство зібралося на капітулу Митрополичої базиліки та Раду священиків

25.11.2015, 12:35
У Львові римо-католицьке духовенство зібралося на капітулу Митрополичої базиліки та Раду священиків - фото 1
У Львові 23 листопада відбулося Зібрання Капітули Митрополичої базиліки та Ради священиків. Зустріч розпочалася Святою Месою у Львівській катедрі, її очолив архиєпископ Мечислав Мокшицький.

У Львові 23 листопада відбулося Зібрання Капітули Митрополичої базиліки та Ради священиків. Зустріч розпочалася Святою Месою у Львівській катедрі, її очолив архиєпископ Мечислав Мокшицький.

До Львова з цієї нагоди прибули єпископи з різних дієцезій України, а також священики Львівської архидієцезії, котрі цією Месою розпочали свої реколекції.

РКЦ_Львів.jpg

На урочистій Літургії титул греміального(колегіального) каноніка отримав о. Анатолій Шпак, декан Золочівського деканату, настоятель храму в Бродах. Цього року о. Анатолій відзначає 25-річчя свого священичого служіння. Титул почесного каноніка отримав також генеральний вікарій Львівської архидієцезії о. інфулат Юзеф Павлічек, котрий у цьому році відзначає 50 річницю своїх свячень, і цією номінацією він був відзначений митрополитом за заслуги перед  Львівською архидієцезією. Обидва каноніки отримали відповідні шати та спеціальні відзнаки у формі мальтійського хреста.

РКЦ_Львів_2.jpg

Після Євхаристії у Митрополичій курії відбулося зібрання Капітули Митрополичої базиліки та Ради священиків, на котрому  обговорювалися поточні душпастирські справи, такі як  ініціативи у Ювілейний рік Божого Милосердя, а також наділення санктуаріїв архідієцезії відпустами. Про це інформує CREDO.

Довідка: Капітула — це колегія духовенства вищого рангу, зокрема з поміж каноніків, яка існує при кафедральному соборі як дорадчий орган при єпископі.

Теги: #РКЦ