• Головна
  • Новини
  • У Львові Архиєпископ Мечислав Мокшицький презентує книгу спогадів про Івана Павла ІІ...

У Львові Архиєпископ Мечислав Мокшицький презентує книгу спогадів про Івана Павла ІІ

05.02.2015, 14:04
У Львові Архиєпископ Мечислав Мокшицький презентує книгу спогадів про Івана Павла ІІ - фото 1
6 лютого о 18.00 в книгарні «Є» у Львові (Проспект Свободи 7), відбудеться презентація книги Архиєпископа Мечислава Мокшицького і польської журналістки Бригіди Грисяк «Місце для кожного. Розповідь про святість Івана Павла ІІ».

anons_mokshytskyj.jpg

6 лютого о 18.00 в книгарні «Є» у Львові (Проспект Свободи 7),  відбудеться презентація книги Архиєпископа Мечислава Мокшицького і польської журналістки Бригіди Грисяк «Місце для кожного. Розповідь про святість Івана Павла ІІ».

Впродовж дев’яти років Архиєпископ Мокшицький, нині - голова Конференції римо-католицьких єпископів України і Митрополит Львівський, був другим особистим секретарем Івана Павла ІІ. Перебуваючи щоденно біля Папи, він бачив, що в його служінні дійсно було місце для кожного. Головна ідея авторів книги розповісти, як Папа переживав усі свята, літургічний рік: Адвент, Різдво, Великий Піст, Великдень.

“Я ніколи не мав сумніву, що служу святому. Був другим секретарем Івана Павла ІІ впродовж останніх 9 років його життя. Я бачив його святість зблизька, бачив, як він жив Богом”, – розповідає Архиєпископ Мокшицький у передмові до своєї книги. Презентуючи українське видання книги читачам у Львові, автор пригадає про дні, проведенні ним біля святого і головні уроки, який навчився від Івана Павла ІІ за цей час.

Книга написана у співпраці з польською журналісткою Бригідою Грисяк, яка упорядкувала спогади колишнього секретаря Папи у кілька тематичних розділів. В Україні видана Католицьким Медіа-Центром у 2014 році.

Окрім того, під час презентації книги Архиєпископ Мокшицький поділиться враженнями від свого паломництво до Індії, звідки нещодавно повернувся і де також мав нагоду свідчити місцевим християнам  про життя і святість Івана Павла ІІ.