• Головна
  • Проекти
  • Римо-Католицька Церква змушена розпочати повторну реєстрацію своїх парафій в Криму...

Римо-Католицька Церква змушена розпочати повторну реєстрацію своїх парафій в Криму

22.01.2015, 12:22
До березня усі парафії на анексованому Росією півострові повинні пройти реєстрацію згідно із російським законодавством. Це означає, що представниками кожної із парафій повинні бути 10 осіб із російськими паспортами.

До березня усі парафії на анексованому Росією півострові повинні пройти реєстрацію згідно із російським законодавством. Це означає, що представниками кожної із парафій повинні бути 10 осіб із російськими паспортами. Про це інформує українська служба Польського радіо.

«Ми сьогодні вислали відповідні документи до Москви і чекаємо на відповідь», - сказав єпископ Яцек Пиль з Одесько-Сімферопольської дієцезії.

Після схвальної відповіді з Росії, згідно із прийнятим взірцем, розпочнеться реєстрація парафій. Це повинно відбутися за кілька днів, вважає католицький єпископ. Влада також запевняє, що проблем із наданням віз для священників з Польщі, котрі мають працювати на півострів, не буде.

Раніше, після анексії, у реєстрації першої партії документів було відмовлено. Тоді причиною стало те, що частина актів була написана українською мовою. Було також невідомо, чи духівництво з Польщі зможе отримати візи. Ватикан не визнає приєднання Криму до Росії. Однак Апостольська столиця піклується про віруючих. Від березня зміниться організація Католицького костелу на півострові. Це не буде дієцезія, а «душпастирський округ», що підлягатиме Єпископату України. Перед окупаційною владою Криму його представлятиме єпископ Яцек Пиль.

Великою проблемою для священників, котрі працюють на півострові є те, що політична ситуація призвела  до поділів в українсько-російських родинах.

Таких там більшість. Священики намагаються духовно допомагати таким сім’ям.

В Криму на сьогодні є 7 католицьких парафій.