• Головна
  • Новини
  • На престол Харківсько-Запорізької дієцезії РКЦ возведено нового ординарія...

На престол Харківсько-Запорізької дієцезії РКЦ возведено нового ординарія

30.05.2014, 10:26
На престол Харківсько-Запорізької дієцезії РКЦ возведено нового ординарія - фото 1
Урочистості відбулися у кафедральному соборі РКЦ Харкова.

На престол Харківсько-Запорізької дієцезії РКЦ в Україні  29 травня возведено єпископа Станіслава Широкорадюка OFM. Урочистості відбулися у кафедральному соборі РКЦ Харкова.

На святкуванні зібралися майже усі єрархи Католицької Церкви в Україні: Апостольський нунцій в Україні Томас Едвард Ґалліксон, голова Конференції римо-католицьких єпископів України архиєпископ Мечислав Мокшицький, єпископи РКЦ, понад 50 священиків. Присутніми були також представники дипломатичного корпусу і місцевої влади.

харків.jpg

На урочистість також прибули Архиєпископ Харківсько-Полтавський УАПЦ Ігор (Ісіченко) та єпископ Харківсько-Богодухівський УПЦ Київського Патріархату Митрофан.

Єпископ Мар’ян Бучек, другий ординарій в історії Харківсько-Запорізької дієцезії, нагадав історію Харківсько-Запорізької дієцезії, а також підкреслив символізм сьогоднішньої події. «В урочистість Вознесіння Господнього розпочинає своє служіння у дієцезії новий ординарій. У цьому році він відзначає 30 років священицького служіння, 20 років  – служіння  єпископського». Далі звернувся до вірян дієцезії: «Прийміть свого нового пастиря. Нехай веде вас до Царства Божого».

Архиєпископ Томас Ґалліксон  як представник Святого Престолу запевнив єпископа Станіслава у підтримці Папи.  «Ви повною мірою пізнали духовність України», ‒ сказав нунцій і зачитав текст були.

Архиєпископ Галліксон вручив єпископу Станіславу пасторал – символ пастирської влади.

У проповіді під час Меси єпископ Станіслав розповів, що після номінації його часто запитували про подальші плани й сподівання, пов’язані з новим призначенням. Владика погодився, що у нього є досвід, але певності немає. «Йдіть і навчайте всі народи» – це і є всі плани, які дає Господь». Новий ординарій наголосив на тому, що він прагне допомогти усвідомити вірним що таке Христова Церква і розділити відповідальність за Церкву на всіх рівнях – єпископів, священиків, монахів, монахинь і вірян.

Архиєпископ Харківський і Полтавський УАПЦ Ігор Ісіченко сподівається, що прихід у Харків єпископа Станіслава стане важливим чинником для досягнення єдності та спільного протистояння насильству.

А єпископ Харківський і Богодухівський УПЦ  КП Митрофан подякував владиці Мар’яну за щиру багаторічну дружбу та запевнив у молитві. Про це інформує Католицький медіа-центр.