• Головна
  • Новини
  • Папський нунцій очолив Різдвяну Месу у київському соборі РКЦ...

Папський нунцій очолив Різдвяну Месу у київському соборі РКЦ

25.12.2013, 00:19
Папський нунцій очолив Різдвяну Месу у київському соборі РКЦ - фото 1

Українські римо-католики сьогодні святкують Різдво Христове. Напередодні, 24 грудня, у головному храмі РКЦ Києва – св. Олександра нічну Месу (Пастирку) українською мовою очолив Папський нунцій в Україні архиєпископ Томас Едвард Галліксон у співслужінні ординарія Києво-Житомирської дієцезії архиєпископа Петра Мальчука.

exklusiv.gifУкраїнські римо-католики сьогодні святкують Різдво Христове. Напередодні, 24 грудня, у головному храмі РКЦ Києва – св. Олександра нічну Месу (Пастирку) українською мовою очолив Папський нунцій в Україні архиєпископ Томас Едвард Галліксон у співслужінні ординарія Києво-Житомирської дієцезії архиєпископа Петра Мальчука. Учась у святковій Літургії взяли також греко-католицькі священнослужителі.

Звертаючись до вірян, архиєпископ Галіксон зазначив, що в Україні він святкує уже третє Різдво Христове. Він також передав усім присутнім апостольське благословення Папи Франциска.

«За останній місяць ми у Києві пережили досвід багатьох подій. І є певна тенденція забувати про вдячність Богові. Не зважаючи на пережиті трагедії та розчарування, принесімо все Спасителю, що народився для нас», — сказав Папський нунцій.

Храм святого Олександра, як відомо, розташований неподалік від Євромайдану. Тому на різдвяні Богослужіння до собору прийшли протестувальники, які приїхали до столиці з різних регіонів.