• Головна
  • Новини
  • Нововисвячені католицькі єпископи з України зустрілися з Папою Франциском...

Нововисвячені католицькі єпископи з України зустрілися з Папою Франциском

23.09.2013, 11:36
Понад 100 єпископів з 34 країн світу, які були рукоположені протягом минулого року, взяли участь у зустрічі, організованій Конгрегацією у справах єпископів і Конгрегацією Східних Церков.

Понад 100 єпископів з 34 країн світу, які були рукоположені протягом минулого року, взяли участь у зустрічі, організованій Конгрегацією у справах єпископів і Конгрегацією Східних Церков. З України було три представники – єпископи  Яцек Пиль ОМІ та Радослав Змітрович ОМІ від РКЦ і від УГКЦ Борис (Ґудзяк).

З 10 по 19 вересня у Ватикані тривало паломництво до могили святого Петра і зустріч з новими єпископами в у папському інституті Regina Apostolorum.

Месу на початок з’їзду очолив кардинал Тарчізіо Бертоне, чинний держсекретар Апостольської Столиці. Серед спікерів зустрічі був також отець Федеріко Ломбарті і кардинал Жан-Луї Торан.

19 вересня з учасниками зустрівся Папа Франциск, який нагадав пастирям про обов’язок перебування єпископа у своїй дієцезії і застеріг від того, щоб ставати «єпископами летовища», які замість того, щоб перебувати зі своїми вірними, проводять час у подорожах.

Після промови Папа благословив усіх єпископів на плідне служіння і привітався з кожним пастирем. Про це повідомляє Католицький медіа-центр.