• Головна
  • Новини
  • Єпископи РКЦ обговорили конфлікт на будівництві храму в Києві та відзначення 1025-річчя Хрещення...

Єпископи РКЦ обговорили конфлікт на будівництві храму в Києві та відзначення 1025-річчя Хрещення

20.04.2013, 23:15
Єпископи РКЦ обговорили конфлікт на будівництві храму в Києві та відзначення 1025-річчя Хрещення - фото 1
16-18 квітня 2013 року відбулося ХIІ Пленарне Засідання Конференції римо-католицьких єпископів України.

РКЦ.jpgУ Всеукраїнському Санктуарії Бердичівської Матері Божої за участю Апостольського Нунція в Україні Архиєпископа Томаса Едварда Ґалліксона 16-18 квітня 2013 року відбулося ХIІ Пленарне Засідання Конференції римо-католицьких єпископів України, інформує Католицький медіа-центр.

На запрошення Архиєпископа Мечислава Мокшицького, на засідання конференції також прибув Щеціньсько-Камєньский Митрополит, Архиєпископ Анджей Дзєнґа.

Єпископи РКЦ обговорили питання відзначення Року Віри і святкування 1025 річниці Хрещення Русі. З цієї нагоди 4 серпня римо-католики проведуть Урочисту Євхаристію. Єпископи РКЦ також братимуть участь у святкуванні Ювілею Хрещення Русі, яке організовує православна і греко-католицька Церкви.

З нагоди 70-ї річниця Волинської Трагедії Конференція РКЦ запропонувала розпочати працю над відкриттям процесу беатифікації отця Людвіка Вродарчика ОМI (1907-1943),  священика зі Згромадження Місіонерів Облатів Непорочної Марї, вбитого в 1943 році.

Йшлося на зустрічі також про видання українською мовою літургійних книг Римо-Католицької Церкви.

Єпископи РКЦ обговорили також конфлікту ситуацію з будівництвом католицького храму на Оболоні та стрілянину, в результаті якої поранення отримали дві монахині. Конференція єпископів РКЦ висловила слова вдячності державним службам за охорону тих, хто на цьому місці молився. Разом з тим, римо-католицькі владики зазначили безкарність тих, хто руйнував легально підготовлене місце під будівництво храму РКЦ на Оболоні.