• Головна
  • Новини
  • Конференція Римо-Католицьких єпископів України прийняла звернення щодо Волинської трагедії...

Конференція Римо-Католицьких єпископів України прийняла звернення щодо Волинської трагедії

18.04.2013, 13:14
Конференція Римо-Католицьких єпископів України прийняла звернення щодо Волинської трагедії - фото 1
У Бердичеві 16 квітня розпочались пленарні засідання Конференції Римо-Католицьких єпископів України. Вони триватимуть три дні і завершать свою роботу 18 квітня.

IMG_3843-k.jpgУ Бердичеві 16 квітня розпочались пленарні засідання Конференції Римо-Католицьких єпископів України. Вони триватимуть три дні і завершать свою роботу 18 квітня.

Про це повідомляє Католицький Медіа-Центр.

Засідання розпочалося 16 квітня молитвою біля ікони Матері Божої Бердичівської, а з згодом Літургією, яку очолив Архиєпископ Мечислав Мокшицький.

У середу, 17 квітня, до роботи конференції долучився архиєпископ Анджей Дзєнга, митрополит Щеціньско-Камєньскі з Польщі. Він представив реферат на тему віри, а о 12.00 очолив Святу Месу та виголосив проповідь. У ній архієпископ, зокрема, заохотив всіх присутніх відкрити свої серця у молитві і скласти прохання до ніг Богородиці. Він також підкреслив, що у його дієцезії в Щеціні, є дуже багато вірян з України, Білорусії, Литви, яких колись на ці терени насильно переселили. Архиєпископ Анджей Дзєнга відтак передав від їхнього імені особливі вітання всім українським католикам.

Після обіду учасники Конференції Римо-Католицьких єпископів України зустрілися з представником католицької чоловічої організації «Лицарі Колумба»,

Єпископи також прийняли рішення звернутися з Пастирським Листом до своїх вірних з приводу 70-річниці Волинської трагедії, який буде зачитано у кожній парафії 30 червня. А головні поминальні урочистості з нагоди цієї річниці відбудуться у м. Луцьку 14 липня. Святкування 1025 річниці Хрещення Київської Русі будуть відзначатися в Києві 4 серпня 2013 року.